Een paar wandelingen die mij wel wat lijken. .

Havenroute Waterloopbos Marknesse … 3 km

In het Waterloopbos in Noordoostpolder vind je de schaalmodellen van 35 beroemde waterwerken. Het Waterloopkundig laboratorium deed hier in de jaren ’50 en ’60 allerlei testen. De Deltawerken zijn hier getest, maar ook de havens van Rotterdam, Lagos, IJmuiden, Istanbul en Bangkok.

Ik heb er vorig jaar zomer een prachtige wandeling gemaakt (het laatste deel van het blog met veel foto’s) … drassige grond en kan me indenken dat je daar veel paddestoelen zult tegenkomen. Voor mijzelf misschien ook nog een aanrader aankomende week.

Sporenpad, Voorsterbos bij Kraggenburg … 2,8 km

Het Sporenpad door het eerste paddenstoelenparadijs van Europa. Onderweg kom je een aantal overstapjes tegen, die de route voor rolstoel en buggy’s ongeschikt maken. Van de 3500 soorten paddenstoelen die Nederland rijk is, vind je er in het Voorsterbos maar liefst 800. Vooral vanwege de grote variatie aan grondsoorten, veel overgangen en vooral veel vochtige omstandigheden.

Rijk van Nijmegen Groesbeek … 11 km

Midden in het Rijk van Nijmegen ligt het plaatsje Groesbeek, omringd door heuvels en uitgestrekte bossen. Het is een prachtig wandelgebied met heel verschillende landschappen. Deze wandeling loopt door Boswachterij Groesbeek, een fraai bos met oude beukenlanen en rododendrons. Af en toe staat u een flinke klim te wachten. Maar u wordt hiervoor op de Mookerheide beloond met prachtige vergezichten over het Maasdal en het stadje Cuijk aan de overkant van de rivier. Niet voor niets wordt het hier ook wel het ‘binnenste buitenland’ genoemd.

Loofbos en landgoederen Woudenberg … 14 km

Deze wandeling neemt u mee over prachtige lange lanen door de loofbossen langs de landgoederen De Boom en Geerestein. De fraai gerestaureerde huizen herinneren aan de – vaak adellijke – bewoners van weleer, en aan de gevechten die er hebben plaatsgevonden.

Een gedachte over “Wandelen – Paddenstoelen kijken …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.