Praag … kerst 2023

Hoofdstad van de Tsjechische Republiek

Schitterend Praag met haar gouden daken, smalle straatjes, talloze monumenten en evenzoveel bijnamen, is populair onder toeristen van over de hele wereld. En dat is niet voor niets: de Tsjechische hoofdstad wordt door velen gezien als een van de mooiste steden in Europa.

Het jaar 870, waarin de Praagse burcht werd gesticht, wordt beschouwd als het begin van de stad. Nederzettingen op het grondgebied van de huidige stad gaan terug tot de tijd van het Neolithicum.
Na het einde van de Eerste Wereldoorlog, in 1918, werd Praag de hoofdstad van een nieuw land: de Tsjechoslowaakse Republiek. In 1993 werd deze republiek opgesplitst in de buurlanden Tsjechië en Slowakije en sindsdien is Praag de hoofdstad van de Tsjechische Republiek.

De lange geschiedenis van de stad is terug te zien in de vele historische gebouwen en monumenten. Het historische centrum van de stad wordt gekenmerkt door kromme straatjes en gebouwen in alle bouwstijlen. Zo zijn er Romaanse rotondes, gotische kerken, barok- en renaissancistische paleizen, Jugendstil, classicistische, kubistische en functionalistische huizen, maar ook ultramoderne gebouwen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.