Menu Home

Stoute salade …

Een heel oud recept uit de Telegraaf van Ramon Beuk. Zeer geliefd. Will gaf het ooit een 9 … dus jullie gaan vast niet voor minder.

Voor 4 personen.

  • 300 gram kleine champignons (grote door de helft snijden)
  • 150 gram gerookte ontbijtspek (als het grote stukken zijn snij ze dan even door de helft)
  • 3 el olijfolie
  • rozemarijn naar smaak (ik gebruik veel)
  • 6 el balsamico azijn
  • 100 gr rucola
  • 1 teen kn0flook
  • 100 gr feta
  • 1 dl yoghurt (ik gebruik creme fraîche, room en leng het aan met water)

Verwarm oven voor tot 200 graden. Verdeel de ontbijtspek over de ingevette ovenplaat. Strooi de hele (of gehalveerde) champignons over het spek. Voeg rozemarijn toe en besprenkel royaal met olijfolie. Men nu met de hand alles door elkaar en plaats de schaal voor 15 minuten in de oven.

Verkruimel de feta boven een schaaltje, voeg uitgeknepen knoflook en yoghurt (of creme fraîche-mengsel) toe. Alles door elkaar mengen en naar behoefte smaak toevoegen.

Leg de rucola in het midden van het bord. Neem de plaat uit de oven en sprenkel de balsamico over de champignons en het spek. Meng alles door elkaar en verdeel het over de sla. Druppel de saus er royaal over en dien direct op.

Lekker met een stokbrood of een ander broodje.

3 replies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.