Voorbereiding 1

Aan de gang met de voorbereidingen voor het Veluwe Zwerfpad met Wandelnet en Komoot. Alle etappes hebben een GPX download en die haal ik op met Komoot. Op de wandelroutes op Wandelnet kan ik precies zien hoe het Zwerfpad loopt en dan is het kilometers tellen en stapklaar maken voor mijn benen.
Het meest werk zit ‘m in het vinden van busverbindingen en daar is 9292.nl dan weer een enorme hulp bij. Uiteindelijk ben ik er uit tot en met etappe 4 die ik onderverdeeld heb in 9 wandelingen van OV-punt naar OV-punt … de kortste is 5, de langste 17,5. Ik loop geen dagen achter elkaar dus óók een uitschieter van 17 km moet lukken.

 • Arnhem – Oosterbeek – 11.9 km
 • Oosterbeek – huis – 11.7 km
 • huis – Ede station – 10.6 km
 • Ede station – ’s Heerenloo – 17.8 km
 • ’s Heerenloo – Lunteren station – 10 km
 • Lunteren station – La Vendula – 10.7 km
 • La Vendula – Otterloo/Waldhoorn – 7.12 km
 • Otterloo/Waldhoorn – Harskamp centrum – 4,35 km
 • Harskamp centrum – Garderen Bakkerstraat – 16 km

Vanaf de route Otterloo – Garderen zou ik het liefst iets van 2×10 km lopen maar daar rijdt geen streekvervoer en ben ik afhankelijk van een z.g. sneltaxi. Dat zie ik niet zo zitten. Loop ik daar net bijvoorbeeld hoogzomer, in het toeristenseizoen en is er geen taxi. Na bijna 5 km lopen trakteer ik mijzelf dan wel op een heerlijke lunch op één van de terrasjes.
“Het in de bossen gelegen Gelderse dorp Kootwijk is de ideale uitvalsbasis om eens helemaal tot rust te komen. Maar, hoe komt u daar? Wij hebben de oplossing voor u. Bel naar de bij sneleentaxi.nl aangesloten taxicentrale in deze regio en komt er direct een taxi naar u toe.

De officiële afstand van de eerste 4 etappes is 97.1 km, mijn soms wat aangepaste lengte in kilometers ivm lopen naar OV-punt is 99,57. Netjes. Nu maar kijken of mijn theoretische voorbereiding klopt. Volgende week start ik in Arnhem.

8 comments

 1. Kootwijk heb ik met de fiets bezocht en ja, rustig is het daar wel. De de plek op zich is erg interessant vanwege het oude radio communicatiestation dat ooit instond voor o.a. zowel het vliegverkeer als de scheepvaart. Je wandellussen zijn stevig te noemen. Ik denk dat je zowat alle plekken gaat aandoen waar ik ook per fiets passeerde.

  Like

  1. Het zijn mooie lussen inderdaad … veel gedeeltes heb ik er al gelopen. Het is nu leuk om dit zwerfpad te pakken … dan ken ik de hele Veluwe denk ik. In 1929 opende Koningin moeder Emma Raio Kootwijk o.a. ook voor de communicatie met de overzeese Nederlandse koloniën, met name Nederlands-Indie. Nederland kon eindelijk vanaf een postkantoor zelf bellen. Mooie fietstocht heb je gemaakt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.