Klompenpad – Meulunterenpad … 12 km

Er is een stukje Nederland dat ik persé nog eens wil lopen … de route over de Goudsberg met als attractie … het middelpunt van Nederland. Één van de wandeingen die ik samen met Ria (mijn eerste wandelmaatje in deze omgeving) heb gelopen en waar ik zulke leuke herinneringen aan heb. Ongelooflijk gelachen … ons geërgerd aan steeds weer de Hessenweg waar we maar niet vanaf kwamen, verdwaald, foute bordjes, omgedraaide bordjes … het Wekeromse zand. Ik heb ontdekt dat het klompenpad “Meulunterenpad” een stuk van deze wandeling heeft opgenomen.

Het is een prachtige dag en ik neem er de tijd voor. Lunch niet op het aanrecht laten liggen, dit keer wel mijn portemonnee vergeten … helaas geen koffie onderweg. Om 09.05 parkeer ik de auto op het startpunt … weer een veilige plek en eigenlijk loop je dan al direct Lunteren uit.

Wat is Nederland toch mooi … uitzichten, akkers, spoortjes, de knalblauwe Valleilijn … alles biedt een vorm van een ouderwetse, intieme, puur Hollandse schoonheid … wat ben ik toch dankbaar en gelukkig dat ik al dit moois mag beleven. Je loopt vanuit weilanden de bossen in … heuvels, zandafgravingen, struinen. … en dan kom ik uit bij … de Hessenweg/restaurant De Goudsberg. Maar goed … geen portemonnee bij me … jammer! Dit keer hoef ik hem alleen maar over te steken om bij het punt te komen waar het mij om gaat …. het pad naar het middelpunt van Nederland.

Ik maak een foto van een soort “billboard” met daarop wat mannen uitgedost in kledij uit vergane tijden met de bedoeling er thuis de geschiedenis over te lezen. Nou … geschiedenis is het niet … het is reclame voor Kwaremont bier …

KWAREMONT, MET LIEFDE GEBROUWEN VOOR ELKE FIETSER.

Direct aan het begin staat een uitzichtpunt op de plek waar vroeger de het schuilhutje “de Hessenhut” stond en even verder sta ik op het middelpunt van Nederland.

en struinen … over de Celtic Fields tot ik een bankje vind met een prachtig uitzicht. Lunchtijd.

Een topwandeling … voor mij één van de mooiste klompenpaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.