Montferland/Komoot …

Afgelopen zomer heb ik online een kaart gekocht van de 18 toppenroute in het Montferland – Eltenberg & Bergherbos. Handig om te bekijken, je te oriënteren … uitgezet met knooppuntenschildjes … toch prettig om hem op een app te hebben.

Daarom … na 2 maanden van uitproberen vanmorgen uiteindelijk toegetreden tot de Premium versie van de Komoot community. Alle kaarten in binnen – en buitenland zijn nu ontgrendeld en de spraaknavigatie is geactiveerd … bij Rikit gezien hoe makkelijk dat werkt. Ook leuk aan Komoot is het contact met andere wandelaars/fietsers. Je kunt op elkaars tocht reageren, kunt ook tochten van anderen downloaden.

Wat ik er verder meedoe? Ik plan wandeling … importeer hem. Een voorbeeld .. ik haal van de Wandelzoekpagina (ook alleen via abonnement) een Trage Tocht, download de GPS-track, importeer hem naar Komoot en pas hem vervolgens dáár aan waar ik wil.

De gedachte aan het Krijtlandpad naar volgend jaar verplaatst … niet alleen voor de afstanden maar ook voor de onzekere gezelligheid voor ná het lopen … horeca in Valkenburg en een dagje Maastricht, winkels, musea … kan altijd nog met de trein op en neer voor een dagwandeling … mijn voeten per dag bekijken … maar geen meerdaagse. Een leuk alternatief is dan Montferland … dichtbij én dagwandelingen.

Inmiddels al 2 wandelingen gepland met in totaal 7 toppen … de eerste “Hulzenberg” heb ik gisteren al gehad.

zie linksonder het schildje van De Hulzenberg

Al kijkend naar kaarten en wandelingen van anderen raak ik steeds meer vertrouwd met het Montferland. Vond ik het eergisteren nog eng om in een onbekend gebied te gaan lopen … het voelt nu al als vertrouwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.