Renkums Beekdal – Paradijsbeek

De zon schijnt zo uitnodigend dat binnen zitten absoluut geen optie is. Even een ommetje Renkums beekdal … al weken gemeden in verband met de nattigheid. Dus stokken mee en we maken er een Nordic walking wandeling van. Behalve mijn fitbit heb ik ook strava geactiveerd. Fitbit komt uit op 5.85 km … Strava op 3.81 mijl = 6.13 km.

Ik pak nog net de laatste parkeerplek en besluit meteen maar de hoogte in te gaan om alle drukte te vermijden. Een half jaar geleden liep ik hier voor het laatst … nu is het schrikken .. wat een kaalslag … allemaal houten palen uitgezet in de grond. Heb iets gehoord over velden met zonnepanelen maar dacht dat dat niet door zou gaan. In ieder geval is het zonde … het is op de scheiding van de stuwwal en landbouwgrond/weilanden er achter … doodzonde! Er zal wel een bedoeling achter zitten maar het maakt mijn rondje minder aantrekkelijk … alternatieven zoeken.

Een eindje verder zijn ineens 3 grote toeters in het veld gezet .. kan er maar eentje fotograferen van een afstand. Bij nr 2 staat een vrouw “zen” te worden door er half in te hangen en bij nummer 3 loopt een man heel zenuwachtig om zich heen te kijken … ik kijk maar eens mee …totdat ik een stem vanaf de grond hoor. Ligt zijn vrouw onder de toeter “zen” te wezen. Die arme man schaamt zich rot.

Bij de “koffie to go” van Quadenoord is het druk maar zonder portemonnee wordt het niets … doorlopen maar. Over een saai recht stuk … langs het kampeernatuurterrein waar dit keer niemand kampeert tot we weer links het bos in mogen.

De toiletten zijn al wel in gereedheid gebracht .. er hangt een emmer bij de kraan om door te spoelen .. de yurts staan er maar zo te zien worden ze momenteel niet bewoond.

Door naar de Paradijsbeek … het is een heel mooi stukje van het Renkums Beekdal … beken en sprengen … langs de Bosbeek en weer terug.

Via de weilanden, langs de paarden weer terug naar de auto. En die stokken … dat was heel verstandig. Maar eens op zoek naar inklapbare wandelstokken die in mijn rugzak mee kunnen … soms is een steuntje erg prettig.

4 comments

  1. Voor zo’n huisommetje laat ik hem meestal thuis maar had ook even gezellig kunnen kleppen … allemaal picknickbanken.
    Heb al mooie stokken gezien … maar pas echt nodig met mijn Krijtlandpad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.