Butternut-velouté

oftewel pompoensoep van een flespompoen.

Ingrediënten originele recept:

  • 1 flespompoen van ongeveer 1 kilo
  • 1 bouillonblokje – groente of kip
  • 700 – 750 ml water
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • wat peper
  • peterselie/tijm
  • 1 bekertje crème fraîche
  • Halveer de flespompoen, haal de zaden en al dat draderige eruit
  • Snij hem in stukjes van ca 2 cm.
  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn.
  • Doe alle ingrediënten behalve de crème fraîche in de slowcooker en roer alles door elkaar.
  • 6 tot 8 uur op LOW of 2-4 uur op HIGH als je minder tijd hebt.
  • Heb je een takje tijm gebruikt, haal dat er dan nu uit.
  • Pureer de soep met een staafmixer (niet in een slowcooker met anti-aanbaklaag!) of doe alles over in een blender.
  • Roer tot slot de crème fraîche erdoor en breng op smaak met vers gemalen peper en zout … of wat je zelf maar lekker vindt. Eet smakelijk!

Varieer vooral met o.a. met gember, aardappel, peterselie, Parmezaanse kaas … ben zelfs appel tegengekomen. Je kunt zoveel kanten met deze soep op.
Mijn pompoen was bijna 1.8 kg, heb er ongeveer 1250 ml water bij gedaan, de kruiden wat aangepast en er persillade – een mengsel van o.a. sjalot, peterselie en gedroogde knoflook – overheen gestrooid. Had nog wat spekjes die op moesten … ook maar erbij.
Errug lekker … uiteindelijk alles in porties ingevroren want na al het geproef zat ik bomvol.

5 gedachtes over “Butternut-velouté

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.