Radijsloof-pesto …

20 g pijnboompitjes – of amandelen

radijsloof – van 1 bosje radijs (50 gram)

25 g Parmezaanse kaas – geraspt

20 ml olijfolie – goede kwaliteit

snufje zout, wat knoflook, iets citroensap … alles naar smaak

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Laat afkoelen.
  • Pluk de radijsbladeren van de steeltjes. Gebruik alleen de verse, groene exemplaren. Spoel af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd de radijsloof in kleinere stukken. Pureer met de geraspte kaas, de pijnboompitten en een eetlepel olie tot de gewenste dikte. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe en pureer nogmaals. Proef en voeg naar smaak zout toe.
  • Heerlijk op eigenlijk alles! Bewaar in een afsluitbaar potje. In de koelkast enkele dagen houdbaar. Maar dat zal vast niet nodig blijken…