Trage tocht Planken Wambuis …

Vanmorgen in alle vroegte vertrokken voor één van de mooist uitgezette Trage Tochten. Hij start tegenover restaurant Planken Wambuis (tussen Oosterbeek en Ede) … 14 km lang èn in de buurt. Om 8.15 uur rij ik weg … nog redelijk donker maar ik verwacht dat het licht is tegen de tijd dat ik er ben.

Ik heb er vaker gelopen en ben nu heel benieuwd naar wààr de Trage Tocht me brengen zal. De verrassing begint al direct na het wildrooster … een klein paadje rechtsaf langs prachtig gevormde wortels van een beuk … je zou haast denken dat er een vrouw op haar buik ligt … om uit te komen op een lange rechte beukenlaan … oersaai … een 1,5 kilometer lang pad! Aan het eind word je dan wel beloond met een prachtig uitzicht … maar vandaag is er weinig te zien.

Vanaf het uitzicht gaan we direct een voor mij onbekend gebied in. Het is een wat saai landschap … hoewel toch af en toe onverwachts mooi … loop snel verder want het is koud, het waait en het begint te miezeren … om weer uit te komen op weer een beukenlaan. Ik weet hoe mooi het hier is in het voorjaar … in de zomer … moet deze tocht dan maar eens herhalen. Voorlopig overheerst een beetje het afzien!

Maar dan duiken we het bos in … dit voelt goed …

de hei waar ik inmiddels geteisterd word door een ijspegeltjes regen …

om uiteindelijk aan te komen bij de Veluwse heuvels. Het zijn er heel wat en ik voel het in mijn bovenbenen … te lang geleden dat ik echt heuvels gelopen heb.

Blij als ik het laatste pad herken en weet dat ik vlakbij de auto ben.

Missie volbracht … koud en stram maar de kop is er af … de eerste bijna 14 km van mijn 2020/2020 zijn binnen.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.