Vanmorgen in alle vroegte vertrokken voor één van de mooist tochten. Ca. 14 km lang èn in de buurt. Om 8.15 uur rij ik weg … nog redelijk donker maar ik verwacht dat het licht is tegen de tijd dat ik er ben.

De verrassing begint al direct na het wildrooster … een klein paadje rechtsaf langs prachtig gevormde wortels van een beuk … je zou haast denken dat er een vrouw op haar buik ligt … om uit te komen op een lange rechte beukenlaan … oersaai … een 1,5 kilometer lang pad! Aan het eind word je dan wel beloond met een prachtig uitzicht … maar vandaag is er weinig te zien.

Vanaf het uitzicht gaan we direct een voor mij onbekend gebied in. Het is een wat saai landschap … hoewel toch af en toe onverwachts mooi … loop snel verder want het is koud, het waait en het begint te miezeren … om weer uit te komen op weer een beukenlaan. Ik weet hoe mooi het hier is in het voorjaar … in de zomer … moet deze tocht dan maar eens herhalen. Voorlopig overheerst een beetje het afzien!

Maar dan duiken we het bos in … dit voelt goed …

de hei waar ik inmiddels geteisterd word door een ijspegeltjes regen …

om uiteindelijk aan te komen bij de Veluwse heuvels. Het zijn er heel wat en ik voel het in mijn bovenbenen … te lang geleden dat ik echt heuvels gelopen heb.

Blij als ik het laatste pad herken en weet dat ik vlakbij de auto ben.

Missie volbracht … koud en stram maar de kop is er af … de eerste bijna 14 km van mijn 2020/2020 zijn binnen.

2 gedachtes over “Rondje Planken Wambuis …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.