Al weken zit deze wandeling in de planning. Een nieuwe NS-wandeling waar ik in plaats van met de auto naar het startpunt station Rhenen heel makkelijk de bus kan nemen. Het voordeel is dan dat ik halverwege kan afhaken, niet terug hoef naar mijn auto en de bus terug naar Heelsum kan pakken. De pijnstilling is inmiddels met wat geëxperimenteer dusdanig onder controle dat ik het wel aandurf mijn eentje.

De voorspelling is mooi wandelweer … voor het eerst in mijn wandelrok

met blote benen (best wel eng in mijn eentje). Powerbank opgeladen, batterij camera eveneens, de wandelroute, het overzichtskaartje, de lijndienst-regeling vice versa uitgeprint, een meeneem-salade gemaakt, 2 Doppers gevuld met water èn kleingeld voor het pontje en voor de onontbeerlijke terras-versnapering in mijn wandel-portemonneetje.

Het nostalgische hieraan is dat ik in Wageningen op lijn 50 stap. De lijndienst waar ik jarenlang tijdens mijn middelbareschooltijd gebruik van maakte … Driebergen – Utrecht.

Eigenlijk voel ik me direct al na het verlaten van mijn huis happy met mijn rok … voelt niet eng. Loopt heerlijk, niets knelt en de wind tussen je benen … wil er nog eentje. Bushalte is 4 minuten lopen en het OV is hier zo goed dat ik na een half uurtje al aan het begin van mijn wandelroute sta. Lang leven het OV … begin de voordelen te zien.

Een redelijke grote groep loopt net als ik met een uitgeprint iets richting de Rijnbrug. Aan de overkant slaan we af richting Uiterwaarden … een beetje saai … weilanden met af en toe een Paulus Potter zicht. Dit stuk is een deel van de route van onder andere het Romeinse Limespad, een LAWpad van Katwijk naar Duitsland dat zoveel mogelijk de grens van het Romeinse rijk aanhoudt. We passeren ook een prachtige replica van een Romeinse wachttoren die vlakbij de vroegere vesting (ligt onder de grond) “Fort aan den Spees”. Voor de rest eigenlijk saai tot aan het Veer in Opheusden … een pontje is altijd leuk.

We steken over naar het natuurgebied De Blauwe Kamer. Hier lopen de wilde Konikpaarden en Gallowayrunderen … een gebied met moerassen en graslanden. Een uitglijer heb je dan ook zo gemaakt. En zeker in het tunneltje … dat vol ligt met poep en pies en vreselijk stinkt. Ben blij dat ik heelhuids er door kom. Inmiddels met een leuk stel uit Eindhoven kennis gemaakt … Yvonne en Johan … we lopen samen verder op … en da’s heel gezellig.

Na even wat vertwijfeld zoeken bij een druk punt met veel auto’s, wegen en stoplichten vinden we toch ons pad richting De Grebbeberg. Even van het pad af zie je in de bossen wat kazematten met uitleg en namen maar de meeste indruk maakte natuurlijk toch weer het Militaire Ereveld Grebbeberg … 400 Nederlandse soldaten die daar voor ons hebben gevochten tijdens de slag om de Grebbeberg zijn daar gesneuveld.

En dan op naar het laatste stuk … wat mij betreft het mooiste. Ruig, geaccidenteerd en prachtige uitzichten over de Rijn … wel druk want soms is het filelopen en voorrang geven van rechts. Uiteindelijk doemt de Rijnbrug in de verte weer op en hebben we ons rondje rond.

De bus komt gelijk met mij bij de bushalte … toppie! En 3 kwartier later ben ik al weer thuis. Blij en tevreden … voel wel dat ik even niets moet doen. Zulke leuke gesprekken en contacten … allemaal vrolijk, relaxed … ben toch zo blij met mijn leven nu.

Morgen een rustdag .. dinsdag nordic walking training en daarna mijn lichaam maar rustig voorbereiden voor een volgende wandeling.

2 gedachtes over “NS-wandeling : Blauwe Kamer – Grebbeberg – Rhenen … max. 17,5 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.