Provençaalse tomaten met ansjovispersillade

Een klassiek schotel die zowel koud als warm gegeten kan worden. De tomaten smaken perfect op stevig boerenbrood maar ik maak ze ook wel voor bij een barbecue of zoals op de foto met een hamburger en wat sla.

Voor 6 personen:

  1. 6 rijpe trostomaten
  2. 3 tenen knoflook
  3. handvol fijngehakte peterselie
  4. 6 ansjovisfilets (fijngehakt)
  5. 3 snee brood verkruimelen en oud maken in koekenpan
  6. 3 el olijfolie (of iets meer)

Verwarm oven voor op 180°C. Snijd kapjes van de tomaten, houd ze ondersteboven en verwijder met je vingers het zaad. Bestrooi de tomaten van binnen met wat zout en laat ze omgekeerd 20 minuten uitlekken op een rooster.

Vermeng knoflook, peterselie, ansjovis, broodkruim met wat peper en zout in een kom. Schep er 1 a 2 el olijfolie door. Schik de tomaten in een ondiepe ovenschaal. Vul ze met het mengsel en druk het aan. Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en bak ze 30 minuten in de oven totdat ze zacht en mooi lichtbruin zijn.

7 gedachtes over “Provençaalse tomaten met ansjovispersillade

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.