Een klassiek schotel die zowel koud als warm gegeten kan worden. De tomaten smaken perfect op stevig boerenbrood maar ik maak ze ook wel voor bij een barbecue of zoals op de foto met een hamburger en wat sla.
Voor 6 personen:
- 6 rijpe trostomaten
- 3 tenen knoflook
- handvol fijngehakte peterselie
- 6 ansjovisfilets (fijngehakt)
- 3 snee brood verkruimelen en oud maken in koekenpan
- 3 el olijfolie (of iets meer)
Verwarm oven voor op 180°C. Snijd kapjes van de tomaten, houd ze ondersteboven en verwijder met je vingers het zaad. Bestrooi de tomaten van binnen met wat zout en laat ze omgekeerd 20 minuten uitlekken op een rooster.
Vermeng knoflook, peterselie, ansjovis, broodkruim met wat peper en zout in een kom. Schep er 1 a 2 el olijfolie door. Schik de tomaten in een ondiepe ovenschaal. Vul ze met het mengsel en druk het aan. Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en bak ze 30 minuten in de oven totdat ze zacht en mooi lichtbruin zijn.
Lekker makkelijk ook 🙂 Je brengt mij ook in de verleiding!
LikeGeliked door 1 persoon
Gewoon doen. Ze blijven lekker … hoe vaak je ze ook eet.
LikeGeliked door 1 persoon
Morgen ook eerst om tomaten 🙂 Verder heb ik alles nog in huis…
LikeGeliked door 1 persoon
Het klinkt heerlijk en ik ga het zeker maken. Ik moet zometeen naar de Lidl, breng ik meteen de trostomaten mee. Ik laat je weten hoe het was als ik het gemaakt heb.
LikeGeliked door 1 persoon
Leuk … ben benieuwd.
LikeLike
Het was lekker Neeltje!!
LikeGeliked door 1 persoon
Fijn zo.
LikeLike