Rookoven …

Will is al jaren een enorme barbecue-fan … niet zo zeer om het eten als wel om het creëren van alle mogelijkheden om een fantastische maaltijd op tafel te krijgen … waar ik dus weer uren voor google en gespecialiseerde boeken voor aanschaf en doorspit. Er wordt een goede Weber aangeschaft. We hebben het geluk dat we vlakbij een visvijver wonen. Een uurtje voordat we gaan barbecuen haalt Will daar het benodigde aantal zalmforellen op en kan de pret beginnen. Op een gegeven moment zijn ze toch te groot voor de barbecue en zoekt hij naar andere mogelijkheden. Hij komt uit op een rookoven.

Als ik dit zo zie proef ik die zalm weer … geen restaurant kan daar tegen op. Het was wat werk … wassen, pekelen, uren aan de lucht drogen … ik deed het graag. Maar het bleef niet bij vis … kipfilet werd ook een hit. Dat gebruikte ik nogal veel voor salades. Het werd alleen een beetje onhandig in zo’n staande. We kregen meer ideeën … hele kippen … lappen spareribs. Er werd een grotere Weber aangeschaft die hij met allerlei attributen zo ombouwde dat we hem ook voor roken konden gebruiken. Weer of geen weer … het maakte niet uit … we leefden toch al van maart tot in het najaar op de veranda. Voor zo’n lap van bijna 2 kg zaten we wel bijna 6 uur met knorrende magen ons te verlekkeren.

En dan onze Beer can chicken …. geen vingers genoeg. Helaas zijn die foto’s weg … behalve deze ene van de voorbereiding … niet op een blikje cola maar op een blikje bier.

Ik gebruik nog steeds veel gerookte kipfilet maar heb ook wel weer eens zin in iets anders dus gegoogeld op een klein rookoventje voor binnen en warempel zelfs voor op inductie … dat worden in ieder geval weer wat zelf visjes en gerookte kipfilets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.