Ik heb weer gelopen … niet van harte … niet een echte wandeling … een ommetje … maar toch!!! Een onbedaarlijke behoefte er op uit te gaan … frisse lucht te voelen … misschien al een beetje natuur te ruiken en … om mijn conditie te checken. Morgenochtend 08.30 uur word ik in het bos verwacht voor de Nordic Walking training … als ik me niet afmeld. Dus is de vraag … kan ik mee of kan ik niet mee … eigenlijk meer van “hou ik het tempo bij … heuvel op, heuvel af? “. Wat is mijn huidige longinhoud en vooral kunnen mijn longen wat inspanning aan na de aanslag van de afgelopen 4 weken. Over 2 weken een groot longonderzoek en het zou toch fijn zijn als ik dan weer wat meer lucht heb. Nu 2 maanden niet gerookt maar door de benauwdheid van die longaanval merk ik daar weinig van.

Een mooi klein rondje in gedachten … de Schaapskooiroute (6,5 km) op de Ginkelse Hei aan de N224 … met als voordeel dat hij aan alle kanten in te korten is als het niet lukt … en passant wat schaapjes kijken.

Wat globale info: De Ginkelse Heide is een heidegebied bij Ede dat wordt afgewisseld met bos. Er loopt een schaapskudde van circa 160 schapen. Bij de schaapskooi bevindt zich een gedoogzone voor het oplaten van vliegers. In dit gebied ligt ook een vliegveldje, dat in gebruik is door twee modelvliegtuigclubs en waarvoor een vergunning is afgegeven. Op 17 september 1944 vonden op de Ginkelse Heide geallieerde luchtlandingen plaats in het kader van Operatie Market Garden. De luchtlandingen worden jaarlijks herdacht bij het Airborne monument bij de Verlengde Arnhemseweg, ter hoogte van de schaapskooi.

Zoekend op het wereldwijde web naar nog specifiekere info zoek kom ik maar 1 blog tegen dat er meer over vertelt en laat dat nou net mijn eigen blog van 1,5 jaar geleden zijn … een wandeling met Monique. 😂😂😂😂 Hoogzomer! Wel wat anders dan nu.

Vandaag regent het … of eigenlijk het miezert. Als ik aan kom rijden staan de schapen mij druilerig aan te gapen … geen beweging in te krijgen. In de schaapskooi zelf is ook niet veel te zien … dan direct maar doorlopen naar een … vanuit de verte te zien … nieuw monument.

Een monument ter ere van de operatie Markt Garden … “Het kunstwerk-monument ‘Vensters op het Verleden’ wordt woensdagmiddag 18 september 2019 op de Ginkelse Hei onthuld. Het Airborne Landmark van kunstenares Karin Colen symboliseert de dropping van ongeveer 1900 parachutisten en hun containers op diezelfde dag 75 jaar geleden. Het zes meter hoge stalen monument werd eerder door een ruime meerderheid van 5000 stemmers gekozen na nominatie door gemeente Ede van drie ontwerpen uit zeventien voorstellen.

Als je hier woont ontkom je er niet aan om steeds weer stil te staan bij de Operatie Market Garden … maar daar komt in september weer genoeg info over. Nu aan de wandel.

Het is dat ik het met mezelf heb afgesproken maar de druilregen gaat over in wat meer striemende regen. Accepteer ik voor mijzelf de smoes “El, dit weer is niet gezond voor je!“. Nee … nonsens … ben er nu … doorzetten. Het is afzien. Niets is aantrekkelijk … het ruikt zelfs niet lekker. Nat zand, natte bomen, natte hei … ik maak het rondje vol. Uiteindelijk 1,5 uur gelopen over 6,05 km … valt nog mee. Of ik morgenochtend ga trainen weet ik nog niet … maar even overleggen.

Voor de gezelligheid toch maar wat foto’s van onderweg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.