Dilemma …

Doorgaan of wachten op de nieuwe gids van het Veluwe Zwerfpad.

De Veluwe wordt een busloos gebied. De oorzaken door o.a. … corona, een teruglopend aantal reizigers waardoor veel lijnen over de hele Veluwe geschrapt zijn. Ergens las ik ook iets over het autobus-luw maken van de Veluwe maar dat artikel kan ik niet meer terugvinden.

Mijn geplande volgende route (etappe 4) start officieel 4,5 km van mijn OV-punt (station Ede-Wageningen) en komt dan in totaal op 17.8 km. Ik zou dan diezelfde 4,5 km weer moeten lopen die ik gisteren ook gelopen heb. Nu kom ik er net achter dat het korter is (16.5 km) wanneer ik van huis uit loop via het ellenlange (ruim 4 km) Wijde Veldpad. Ik pak dan meteen het stukje Renkumse Heide mee dat ik gisteren heb laten vallen.

Een kortere en goedkopere van saaiheid, bruisende, bekende route. Sla ik hem over dan kom ik al snel bij een volgend traject weer in de problemen. Zo is het niet leuk lopen en worden de 375 km met gemak 475 km. Ik kom er wel achter dat je het hier niet van het OV moet hebben. Inmiddels heb ik gezien dat er over de hele wandeling van 375 km buslijnen verwijderd zijn. Ontzettend veel klachten van met name van ouderen die veel aansluitingen missen en vaker een kostbare taxi moeten nemen om ergens te komen.
Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe uitgave van de gids in het najaar … met name benieuwd naar de bushaltes langs de route … misschien hebben ze de route gewijzigd. Maar het is natuurlijk niet alleen hier.
Laatst kwam ik een oproep tegen van mensen die problemen hadden op het Zuiderzeepad en een lift zochten. Jammer … op deze manier wordt het wel moeilijk om in je eentje, zonder hulp, LAW-paden te lopen.
Dan kom je weer terug op rondwandelingen, Klompenpaden, NS-tochten en Trage tochten .. die absoluut de moeite van het lopen waard zijn. Of wat kortere LAW-paden zoals het Krijtlandpad. Al vraag ik me nu meteen af hoe het met het OV in Zuid-Limburg is. Dat was altijd heel goed georganiseerd.

5 comments

  1. Wat een tegenvaller… overal wordt er gesnoeid in het openbaar vervoer, ook hier is dat het geval. De ene reorganisatie na de andere…. Hopelijk vind je goede oplossingen voor dat onverwachte probleem….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.