Klompenpad – Hartense pad

Gisterenavond alles al klaar gelegd zodat ik niet weer met een reuze-smoes in mijn luie stoel beland maar direct op pad kan … anders haal ik die 2020 km nooit!! Het werkt … 09.17 uur sta ik buiten. Koud, wit en mistig. Om de verveling van het uitzicht op de omgeving wat tegen te gaan wil ik de route in tegengestelde richting nemen. Na nog geen kilometer loop ik al blij door het bos, de “january-blues” is verdwenen … vraag me zelfs af waarom ik de afgelopen weken niet gelopen heb. Aangekomen op de officiële route zie ik ineens dat ik het klompenpad “het Hartensepad” loop. Nu ken ik dat pad, heb het zo vaak gekruist of stukken ervan gelopen dat de zin om het zelf te lopen niet overweldigend is. Maar als het niet anders kan … dan is het maar zo!

Voorbij het informatiecentrum steken we de Bennekomseweg over … daar begint ook het gebied waar onze NW-training zich meest van tijd afspeelt. Direct rechts de helling omhoog is het pad waar we altijd naar beneden komen na onze verplichte “3 x steile heuvel” op. Het pad op de 4e foto is het pad dat we normaal omhoog nemen … nu even niet … zal morgen wel weer op het programma staan. Het lukt me goed om het pad op de stuwwal te vinden … alleen ga ik niet zigzaggend … da’s ook leuk voor morgen. De grens met Landgoed Quadenoord zijn we inmiddels gepasseerd. We lopen over de natuurcamping … en ja, het houten hok is inderdaad een wc … langs de Yurts (die je kunt huren) om uit te komen bij het Paradijs.

Ik noem het Paradijs maar het is de glibberige overstap over de Paradijsbeek … één van de vele sprengen in dit gebied evenals o.a. de Bosbeek. Maar ook een paradijsje om te lopen.

Een stukje verder komen we de verwijzing tegen naar Prehistorische graven … nou heb er al heel wat gezien op deze kleine wandeling. De laatste 2 liggen trouwens dicht bij elkaar.

Het Hartensepad leidt me naar een heel ander gebied. Via boswachterij Oostereng kom ik uit op een voor mij onbekend pad om de Bennekomseweg over te steken en loop ik aan de overkant over een heel breed pad dat uiteindelijk uit schijnt te komen bij Oranje Nassau Oord. Misschien één van de oude oprijlanen … voor het personeel? Het is niet zo’n statige laan met beuken of iets dergelijks! Maar ONO … da’s vandaag de bedoeling niet … we lopen via een smal pad richting Beekdal … waar de mist nog steeds hangt … tot aan het zwembad van Koning Willem 3.

Mijn fitbit geeft aan dat ik al dik over de 10.000 stappen zit en ik besluit het Beekdal door te steken via het plankier. Dan … heel veel vogels in een boom. Ze schijnen om een uil heen te zwermen die daar zijn standplaats heeft. Met heel veel moeite krijg ik hem (de uil) in de lens … moet maar eens terug voor een meer duidelijke foto.

En dan is mijn rondje bijna voltooid. UIteindelijk 10 km … ik ben trots op mijzelf. Morgen de Nordic Walking training en dan kan ik woensdag wel eens met de bus naar de Wageningse berg … teruglopen naar huis is ook ca 10 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.