Arnhem – Meinerswijk …

We vertrekken vanaf de parkeerplaats onder het Nelson Mandela viaduct en net voorbij De Praets gaan we linksaf de Meginhardweg in. De vorige keer dat ik hem liep was het nog toegestaan om rechtdoor over het industriegebiedje via Meinerswijk te lopen … dat is nu allemaal afgesloten.

Iets verder mogen we wel rechtsaf … direct voorbij een hek dat de Galloway’s (een hoornloos runderras) tegen moet houden Het pad loopt richting de nevengeul te midden van grauwe ganzen en zwarte kraaien met zicht op de sky-line van Arnhem richting de hangbrug.

We komen uit bij een een kunstwerk dat de contouren van een Shermantank symboliseert … een onderdeel van de IJssellinie, een vergeten verdedigingswerk in Meinerswijk … gaan rechtsaf langs de steenfabriek en de doorlaatbrug (ook een onderdeel van de IJssellinie) … staan even stil bij de Konikspaarden die gewoon naar je toe komen lopen om aangehaald te worden en komen uit bij een castellum (1e-3e eeuw na C.)

Lang werd gedacht te maken te hebben met Castra Herculis (fort of legerkamp) maar verder onderzoek wijst naar Castra Levefanum … een grensfort. In ieder geval staat het vast dat er een castellum stond.

We laten de geschiedenis achter ons en lopen via vreemd gevormde bomen, diverse eendensoorten, watervogels en heel speciaal vind ik … grote Canadese ganzen … richting het vogelkijkhuis. Deze hut drijft op het water. De oorspronkelijke hut is afgebrand en in 2005 vervangen door een nieuwe metalen vuurvaste hut.

Bijna het rondje rond en we zijn weer waar we begonnen … in de Praets … bijna 8 km. Elke keer een stukje meer.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.