Deelerwoud/Veluwe …

Een route van Natuurmonumenten, afslag 22 Hoenderloo/Beekbergen en doorrijden via de oude Arnhemseweg langs de Woeste Hoeve naar parkeerplaats knooppunt 85 Loenen (google maps). In deze tijd mag je pas vanaf 10.00 uur het bos in … keurig op tijd dus.

De blauwe pijltjes route is snel gevonden … je kunt ook maar 1 kant op. Ook al loop je het eerste stuk langs de A50 … het voelt “unheimisch”. Het is ook de 2e keer dat ik me ergens niet echt veilig voel en dat ik me afvraag óf ik dit wel in mijn eentje moet lopen. Het is mistroostig … de bomen staan er ook allemaal erg somber bij. Soms heb ik het gevoel dat ik door het bos van Ollie B. Bommel en Tom Poes loop … doorstappen maar want als je je door angst laat leiden kom je nergens. Af en toe zie ik iets bewegen … zie zelfs heel in de verte een hert wegspringen … je hebt het gevoel dat er allemaal ogen op je gericht zijn.

En dan ineens … sta je op de hei … is je angst weg en word je toch wel heel erg blij … kom nu ook meer mensen tegen. In de verte af en toe een koe en het vermoeden begint te rijzen dat het bij een kapotte paddestoel en wat runderen zal blijven.

Totdat … ineens een paar honderd meter verderop … daar is ie … daar ben ik voor gekomen … mijn dag kan niet meer stuk!

Je staat doodstil … durft je haast niet te bewegen … er komen meerdere wandelaars … iedereen stopt, leuke gesprekken en … iedereen houdt de gepaste afstand van 1,5 meter aan. Wat een kanjer! Top. En laat ik nu toch vooral maar eens zeggen dat ik ongelooflijk blij ben met mijn gekregen camera … de Powershot SX60 HS. Gert … bij deze nogmaals heel erg bedankt … maar ik was er al eerder heel blij mee. Met mijn kleine powershot was deze foto nooit gelukt.

Uiteindelijk maar verder. Even met koffie bijkomen op een bankje … nog wat genieten van het bos met een euforisch gevoel … bang ben ik niet meer. Missie is geslaagd.

Ook vraag ik me niet meer af waarom al die vliegenzwammen kapot zijn … de grond is zo omgewoeld dat zal wel door de wilde zwijnen komen.

Een top wandeling … misschien ooit nog eens op een prachtige zonnige herfstdag maar voorlopig is het goed.

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.