Viswokschotel

Bron: Grip op koolhydraten/Miesje 1959

Voor 2 personen:

  • 400 gram diverse vissoorten … zalm, tilapia, pangasius, kabeljauw, (rauwe)grote garnalen
  • scheut Japanse sojasaus (kikkoman)
  • 1 zakje roerbakgroenten of prei
  • 200 gram taugé

Voor de woksaus:

  • 5 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder of pittige paprikapoeder
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • paar draaien peper
  • evt sambal

Meng alle ingredienten door elkaar en je woksaus is klaar.

  1. doe de woksaus in de pan
  2. wok de vis in de saus.
  3. na ca 1 minuut de groenten toevoegen
  4. een paar minuten later ook de sojasaus. Geen zout toevoegen want de kikkoman is al zout genoeg.
  5. op het laatst de taugé maar zorg dat die knapperig blijft.

8 comments

    1. Ik heb ze nooit gezien maar je kunt natuurlijk bij de visboer kleine hoeveelheden laten afsnijden óf de hoeveelheid die je nodig hebt nemen uit verschillende zakken diepvriesvis.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.