Bron: Grip op koolhydraten/Miesje 1959

Voor 2 personen:
- 400 gram diverse vissoorten … zalm, tilapia, pangasius, kabeljauw, (rauwe)grote garnalen
- scheut Japanse sojasaus (kikkoman)
- 1 zakje roerbakgroenten of prei
- 200 gram taugé
Voor de woksaus:
- 5 el olijfolie
- 2 el kerriepoeder of pittige paprikapoeder
- 2 à 3 teentjes knoflook
- paar draaien peper
- evt sambal
Meng alle ingredienten door elkaar en je woksaus is klaar.
- doe de woksaus in de pan
- wok de vis in de saus.
- na ca 1 minuut de groenten toevoegen
- een paar minuten later ook de sojasaus. Geen zout toevoegen want de kikkoman is al zout genoeg.
- op het laatst de taugé maar zorg dat die knapperig blijft.
Vandaag gemaakt met kabeljauw en gamba, en het was Lekkurrr! Prima recept🤤🤤
LikeGeliked door 1 persoon
Het klinkt erg lekker en simpel, maar zijn er ook zakken te krijgen waar gemengde vis in zit om te wokken.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb ze nooit gezien maar je kunt natuurlijk bij de visboer kleine hoeveelheden laten afsnijden óf de hoeveelheid die je nodig hebt nemen uit verschillende zakken diepvriesvis.
LikeLike
Óf … je neemt net als ik 1 vissoort. Ik had deze week alleen kabeljauw.
LikeLike
Die heb ik altijd in huis en gamba’s ook, dus dat moet lukken.
LikeGeliked door 1 persoon
Prima toch. Kabeljauw is gewoon erg lekker.
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker en simpel.
LikeLike
Mmmmm, die ga ik volgende week eens uitproberen.
LikeGeliked door 1 persoon