4 gefileerde nieuwe haringen
750 gram sperziebonen
3/4 liter water
2 takjes bonenkruid
100 gram ontbijtspek 
1 bosje peterselie
6 uien
1 theelepel zout

  • Leg de haringen als ze erg zout zijn eventueel 20 minuten in het water.
  • Was de boontjes en maak ze schoon.
  • Breng het water en zout aan de kook. Kook de boontjes met het bonekruid in 15 minuten gaar.
  • Snijd het spek in blokjes. Giet de boontjes af en houd ze warm. Was de peterselie, dep hem droog, hak hem fijn, en roer hem door de boontjes.
  • Bak de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Snipper 3 van de gepelde uien en fruit ze al roerend goudgeel in het spekvet.
  • Snijd de overige uien in dunne ringen.
  • Dep de haringfilets droog. Leg ijsblokjes op een platte schaal, leg daarop de haringen en garneer ze met uienringen.
  • Geef er de warme bonen en de gebakken uien met spek bij.
  • Gekookte (nieuwe) aardappelen of krieltjes smaken er goed bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.