Heerlijk om in je uurtje bij je GOK (grip op koolhydraten) levensstijl te eten … of gewoon als je er zin in hebt.
Ingrediënten (4 personen):
250 gr. diepvries zomerfruit
250 gr. Griekse yoghurt
Benodigdheden:
Blender
Ik zet de blender even op de weegschaal om gelijke porties aan fruit en yoghurt af te meten.
Bereidingswijze
Diepvries zomerfruit koop je gewoon bij de supermarkt in het vriesvak. Je kan natuurlijk ook ander ingevroren fruit kopen of zelf fruit invriezen. Doe je dat laatste … snij het wat grotere fruit dan vast in kleinere stukken voor je het in de vriezer doet
Doe het zomerfruit in je blender en schep er de Griekse yoghurt bij. Laat je blender draaien op de laagste stand en draai er heel af en toe een standje bij. Het is de bedoeling dat het ijs lekker romig en dik blijft …dus vooral niet te hard en te lang draaien. Als je ingevroren fruit fijn is gemalen is je zelfgemaakte yoghurtijs al klaar.Voor iets meer zoet kan je er een scheutje honing of agavesiroop bijdoen.