Ik heb nog wat gerookte zalm en een venkel … allebei de restjes moeten op. Als ik google wat ik er mee kan kom ik op een leuk recept. En toevallig heb ik de rest van de ingredienten óók in huis.

Bron: – Uit Paulines Keuken
Ingrediënten voor 2 personen:
150 gr speltpasta
1/2 grote ui
1venkelknollen
1tenen knoflook
75 ml kookroom
Sap van een 1/4citroen
Zeste van een 1/4 citroen (vakterm voor de dunne schil van citrusvruchten)
100 gr gerookte zalm
Peper en zout
- Kook de pasta beetgaar in water met zout.
- Verwijder het groen van de venkelknol en het hart, snij in plakjes.
- Hak de knoflook fijn en snij de ui in halve ringen. Fruit dit aan in wat olijfolie.
- Voeg de venkel toe en bak dit mee.
- Blus het af met de room en voeg het citroensap en de zeste van de citroen toe.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Voeg de gekookte pasta door de saus en meng het geheel door elkaar.
- Schep het op het bord en drapeer de plakjes gerookte zalm er op.