Ingrediënten:
- 125 gr mager rundergehakt/tartaar
- 2 portobello’s
- 1/2 avocado
- 1/2 limoen
- handvol gemengde sla/veldsla
- 1 el Griekse yoghurt/kwark
- 1 tl paprikapoeder, zeezout, zwarte peper
- 1 tl sesamzaad, een paar cherrytomaatjes
- kokosolie extra vierge
Bereiding:
- gehakt, paprikapoeder, zout, peper doorkneden en er een hamburger van vormen
- vruchtvlees avocado prakken tot mousse en op smaak brengen met limoen, zout en peper
- grill portobello’s ca 10 minuten om en om tot ze goudbruin zijn
- bak hamburger om en om 10 minuten totdat deze gaar is
- leg 1 portobello op een bord met bolle kant naar beneden
- besmeer met avocadomousse
- leg hamburger op avocadomousse
- besmeer bovenkant hamburger met yoghurt en leg er de sla op
- leg de overgebleven portobello er bovenop met bolle kant naar boven
- garneer evt met cherrytomaatjes en sesamzaad

Varieer met ui, tomaat, (cheddar)kaas, kiemgroenten, avocado etc … een paar ideetjes