Ingrediënten:

  • 125 gr mager rundergehakt/tartaar
  • 2 portobello’s
  • 1/2 avocado
  • 1/2 limoen
  • handvol gemengde sla/veldsla
  • 1 el Griekse yoghurt/kwark
  • 1 tl paprikapoeder, zeezout, zwarte peper
  • 1 tl sesamzaad, een paar cherrytomaatjes
  • kokosolie extra vierge

Bereiding:

  • gehakt, paprikapoeder, zout, peper doorkneden en er een hamburger van vormen
  • vruchtvlees avocado prakken tot mousse en op smaak brengen met limoen, zout en peper
  • grill portobello’s ca 10 minuten om en om tot ze goudbruin zijn
  • bak hamburger om en om 10 minuten totdat deze gaar is
  • leg 1 portobello op een bord met bolle kant naar beneden
  • besmeer met avocadomousse
  • leg hamburger op avocadomousse
  • besmeer bovenkant hamburger met yoghurt en leg er de sla op
  • leg de overgebleven portobello er bovenop met bolle kant naar boven
  • garneer evt met cherrytomaatjes en sesamzaad

Varieer met ui, tomaat, (cheddar)kaas, kiemgroenten, avocado etc … een paar ideetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.