In maart is het eerste XL klompenpad opengesteld … het Nederrijnse klompenpad van 27 km. Ik woon redelijk in het midden van de hele route die bijna langs mijn huis loopt en is in 2 dagen te doen. Het enige is dat de pontjes nog niet varen … eentje hoopt na 13 juni en een ander als het OV ook weer voor iedereen vrij gegeven wordt. Voor mij valt het onder de ommetjes van huis uit maar dit zal toch enige voorbereiding vergen.

Om niet verder te verzanden in een corona-saaiheid … wil nog niet van een dip spreken … zal ik mezelf moeten dwingen langzaam de kilometers weer op te gaan bouwen. Het is een wandeling door uiterwaarden, over stuwwallen, de Duno en langs kasteel Doorwerth … één van de mooiste gebieden hier.

Ontdek het mooie open rivierlandschap van de Nederrijn tussen Lexkesveer en Driel in de mooie buitengebieden van de gemeenten Overbetuwe, Renkum en Wageningen. Wandelen door uiterwaarden, langs dijken, over stuwwallen, langs steenfabrieken, een kasteel, een stuw en varend naar de overkant. Een extra lang Klompenpad (XL). Klompen aan, rugzak op en gaan!

Weer een doel voor ogen en dat is in deze tijd toch wel heel prettig.