De Cazalets/Elizabeth Jane Howard

De Cazalets / The Cazalet Chronicles

  • Lichte jaren – The light years
  • Aftellen – Marking time
  • Verwarring – Confusion
  • Bevrijding – Casting off
  • Veranderingen – All change

In deze vijfdelige boekenserie over de familie Cazalets worden we meegenomen op een onvergetelijke reis door hun leven. Het verhaal begin in de jaren dertig en strekt zich uit tot na de tweede Wereldoorlog waarin de verhalen draaien om een familie waarvan verschillende familieleden een prominente rol hebben in de romans. Mannen die worstelen met hun dienstplicht, vrouwen die tijdens de oorlog in onzekerheid achterblijven met de vraag of ze hun familie of geliefden ooit weer veilig thuis zullen zien komen. 

In het eerste boek – “Lichte jaren” – maken we kennis met het leven van de Cazalets. De ouders William en Kitty en hun vier kinderen … Hugh, Edward, Rupert en Rachel. Het is een tijd van onschuld en welvaart, waarin de “gegoede” familie geniet van hun landhuis en de zorgeloze zomers in Sussex.
Maar … onder de oppervlakte broeien er spanningen en geheimen die langzaam aan het licht komen.

In het tweede boek – “Aftellen”– worden we meegenomen naar de donkere tijden van de oorlog. Ze worden geconfronteerd met verlies, angst en onzekerheid. De kinderen zijn ouder en hebben hun eigen uitdagingen te overwinnen. Terwijl ze worstelen met persoonlijke en emotionele problemen blijven ze elkaar steunen en vinden ze troost in de warmte van de familiebanden.

Het derde boek – “Verwarring”– brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. De oorlog loopt op zijn eind en ze komen er niet onderuit om zich aan te passen aan een veranderende wereld. Relaties worden op proef gesteld, geheimen worden onthuld en ze worden gedwongen keuzes te maken die hun toekomst zal bepalen.
Toch … ondanks alles blijven ze vastberaden samen en steunen ze elkaar.

In het vierde boek – “Bevrijding” bouwen ze hun leven na de oorlog weer op. Geconfronteerd met veranderingen en het leren omgaan met verlies, hervinden ze hun plek in de maatschappij en worden gebroken relaties hersteld.

In het laatste boek – “Veranderingen” – hebben de kinderen inmiddels hun eigen gezinnen en heeft een ieder zijn/haar weg gevonden. De banden tussen hen blijven onverwoestbaar.

Het is een inspirerend verhaal van liefde, veerkracht en saamhorigheid dat laat zien dat zelfs in de meest moeilijke tijden familiebanden en steun van dierbaren van onschatbare waarde zijn.
Een voorbeeld van hoe we kunnen groeien, leren en liefhebben.

De Cazalets is een familiekroniek van Elizabeth Jane Howard. De boeken zijn geschreven in een sfeervolle en meeslepende stijl. Howard baseerde de Cazalets deels op haar eigen familie en ervaringen, waardoor de romans een authentiek beeld geven van de Engelse samenleving in een tijd van grote veranderingen. 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.