Sla wraps

Even een lekker lunchgerecht voor de aankomende warme zomerdagen.

Deze komt net via de mail binnen maar als je googelt op sla wraps kom je talloze ideeën tegen.

Bron: puurfiguur.nl

Ingrediënten (voor 1 persoon)

• 100 gram garnalen
• 50 gram cherrytomaten
• 1 kropje little gem / baby romaine sla (100 gram)
• ½ avocado (80 gram)
• ½ citroen
• Chilipoeder
• Zeezout en zwarte peper
• Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de cherrytomaten en het vruchtvlees van de halve avocado in stukjes.
  2. Bestrooi de garnalen met een snuf chilipoeder, zeezout en zwarte peper.
  3. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen om en om enkele minuten op hoog vuur.
  4. Haal ondertussen de blaadjes van de little gem/baby romaine sla los, was ze en dep droog met keukenpapier.
  5. Leg de slabladeren met de bolle kant naar beneden op een bord.
  6. Schep de garnalen, de cherrytomaten en de avocado in de slawraps.
  7. Knijp de halve citroen uit over het geheel.

Variatietip
Vervang de garnalen door 70 gram in blokjes gesneden kipfilet.

Vegetarische optie
Vervang de garnalen door 50 gram in blokjes gesneden tempeh. Verwerk op dezelfde manier als de garnalen. Je kunt de garnalen ook vervangen door 45 gram verkruimelde fetakaas of geitenkaas (naturel). Voeg het toe bij stap 6.

Voedingswaarden
325 kcal
17,5 gram eiwitten
4,5 gram koolhydraten
25 gram vetten
5 gram vezels

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.