Ongelooflijk gemotiveerd om te lopen maar nog meer om mijn voeten uit te testen met verschillende soorten bandages. Vandaag met medical taping links en rechts mijn epitact.

Ik heb een paar jaar geleden 2 prachtige boeken gekregen … De Oosterbeekse/Doorwertse beken en De Renkumse/Heelsumse beekdalen inclusief wandelingen … tig keer doorgelezen om maar zoveel mogelijk over mijn huidige woongebied te weten te komen. Vandaag wil ik de helft van “De lange wandeling Heelsums Beekdal” lopen. Tijdens het lezen van de beschrijving zie ik dat ik hem ook op kompas kan gaan lopen. Dat deed Will ook altijd .. ik vis zijn kompas uit zijn spullen maar heb al snel door dat dat te hoog gegrepen is … maar wachten tot iemand me daar uitleg over kan geven.

Ik kan nu vertrekken vanaf de voorzijde van mijn huis en zal eerst richting Renkum lopen. Geen straf … prachtige lanen met mooie huizen en dan kom ik langs de plek waar ik in het verleden mijn auto parkeerde om in de Uiterwaarden te kunnen lopen … langs de Utrechtse weg waar mijn voormalig wandelmaatje Ria ooit zei “Even doorzetten, we zijn er bijna”… nou ik kan je zeggen … het was nog een heel eind naar Wageningen hoog … maar ook gered.

Zie elfbergenpad-etappe-1

… Sweet memories!!!

Bij Renkum steek ik de Utrechtse weg over en dan ben je ook direct in de Uiterwaarden. Een prachtig gebied en … Zorro (de zwarte zwaan) laat zich in de verte aan mij zien in de Beekse krib.

En dan sta je ineens voor een hekje en ga je een totaal ander landschap in. Vaak gelopen .. bekend terrein … maar ik moet nu gaan nadenken .. wil ik 7 km lopen … verantwoord voor mijn voeten … of neem ik een gokje. Maar eerst ga ik genieten .. van het uitzicht. Aan de overkant zie je de buitendijks liggende toren van de kerk van Heteren en op het kleine heuveltje naast de picknickbank stond vroeger de galg van de Heerlijkheid Doorwerth. Ik wil nog even door en kom in een prachtig gedeelte van Heelsum … ben blij met een bankje .. schoenen uit … voeten koelen. Na een minuut of 10 kan ik weer verder. Wat zal ik doen … dom of verstandig!!! Het is zo prachtig hier

En dan kom ik bij het prachtige kerkje … al vaker gezien maar er nog nooit om heen gelopen. Wat is het hier toch prachtig en wat ben ik toch een geluksvogel dat ik hier mag wonen. Er zijn momenten tijdens zo’n wandeling dat je met gelukstranen in je ogen staat. En … dan sta je ineens voor de A50.

Eigenlijk moet ik nu het besluit nemen om terug te gaan maar mijn voeten doen het goed als ik af en toe de schoenen uitgooi om te koelen. Ik weet nu waar ik naar toe loop .. ben hier vaak geweest. Neem ik de gok? Ja!!! Ik hoef met niemand rekening te houden .. al loop ik 2 km per uur en … ik heb geen haast. De schildjes van het Molenbeekse klompenpad kom ik ook steeds weer tegen en ik weet dat die via het Ecoduct ook richting mijn huis gaan. Ik vertrouw er maar op en laat de beschrijving van de wandeling los … die is tenslotte 18 km en dat is me echt te ver. Regelmatig heb ik het gevoel dat ik door de oergronden loop.

En dan kom ik in een voor mij volledig onbekend gebied … ik mis een klompenpadschildje … realiseer me dat ik best nog wel een eind van Heelsum af ben … loop in een dicht bos. Ben dus verdwaald!!!! Zie in de verte een zwalkende man op mij afkomen .. even speelt toch de gedachte aan die moorden van laatst door mijn hoofd .. maar terug kan ik ook niet. Ik kan gelukkig probleemloos doorlopen en kom bij een enorme kwekerij. Na het pad gelopen te hebben herken ik het … daar komt mij Franse stokbrodenkastje vandaan.Waar ben ik??? Waarom is hier geen bus. Pijn aan mijn voeten, benen! Ik vraag de weg en hoef alleen maar rechtdoor te lopen.

Na een vermoeiend en vooral pijnlijk laatste stuk is dan daar eindelijke de Heelsumse golfbaan … maar denk je dat ik weet waar ik ben??? Gelukkig helpt Google maps en kan ik bijna strompelend huiswaarts gegaan .. ik heb het gered maar het was wel wat ver!!!

Medical taping is goed bevallen. De warmte aan mijn voeten is minder. Misschien ligt het aan de Goretex waar de Lowa schoen van gemaakt is. Zondag wil ik weer lopen … misschien een NS wandeling … dan probeer ik mijn leren Meindels. En waarom ik mijn met de handgemaakte wandelschoenen niet gebruik??? De zool is zo dik dat ik regelmatig struikel en da’s minder. We blijven uitproberen!

9 gedachtes over “Heelsum – Renkum … ontdek je plekje … 14,77 km

    1. Ja .. ik ken het. Heb het ook gebruikt. Maar met de km die ik maak is het duur. Je moet het toch snel vervangen. Ben met míjn onderzoek naar die wol eigenlijk nog bezig.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.