Vandaag een wandeling in het oosten van het land. Vanuit Notter (een klein buurtschap in de gemeente Wierden met ca. 565 inwoners) maak ik een wandeling die voor een groot deel langs de prachtig opnieuw meanderende Regge zal lopen.

Direct na het oversteken van de provinciale weg … ” Rijssensestraat” de N350 van Rijssen naar Wierden … loop je op de Kloosterhoeksweg tegen een klein hunnebedje aan … vermoedelijk een grafheuvel. Een paadje verder staat zo maar een altaar midden in een bosje met wat tuinstoelen er voor om tot bezinning te komen … denk ik.

De wijngaard laten we vandaag liggen al maakt de afbeelding van de camper me wel nieuwsgierig … wat zal er zijn waardoor campers welkom zijn. N.B. na enig gegoogel blijkt er een “camper-camping” te zijn.

Het is een totaal ander landschap dan ik normaal gewend ben maar het is mooi. Ik loop door soppige grasgronden, stappen met behulp van een houten overstap over gaas en prikkeldraad van het ene weiland naar het andere, neem sloten met stap-keien om vervolgens weer door dichte begroeiing te lopen.

Een stukje langs de Regge … blijkbaar een toeristisch iets, veel fietsers, weinig wandelaars, wel fluisterboten en hier en daar een visser in een boot. Inmiddels zitten we in Rijssen.

Het pontje is voor mij vandaag het hoogtepunt van de dag. Jezelf naar de overkant zien te krijgen met een ketting.

Het is zondag èn hier loop je in het gebied van de Biblebelt … er is veel gesloten. Ik snak naar koffie, mijn voeten naar rust en dan is daar gelukkig de SVR Camping de Grimberghoeve… met zelfbediening. Even bijkomen met een heerlijke espresso.

Nog maar 5 km om het rondje te vervolmaken. Kilometers door hoog gras … een goeie work-out voor de beenspieren … vermoeiend lopen, een rustpauze voor een late lunch en ik ben weer terug op het beginpunt.

Waar je ook bent in Nederland … het is een prachtland. Een op basis van knooppunten zelf samengestelde route.

Een gedachte over “Notter en langs de Regge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.