Heerlijk voor bij een barbecue, gegrild vlees of als maaltijdsalade mét stokbrood.

Ingrediënten
- 500 g krieltjes (in de schil)
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 2 el witte wijnazijn
- 1 teen knoflook (geperst)
- 6 el olijfolie
- 4 el majoraan (vers fijngehakt)
- 1 potje zwarte olijven (plakjes (240 g) uitgelekt
Bereiden
- Boen de aardappeltjes eventueel schoon. Halveer de aardappeltjes en snijd grotere exemplaren in kwarten. Kook de aardappeltjes in water met zout in ca. 8 minuten gaar.
- Roer intussen de ui en de azijn door elkaar en marineer de ui 5 minuten in de azijn.
- Voeg de knoflook, olie, majoraan en naar smaak zout en peper toe aan de azijn en klop alles met een garde tot het dik is.
- Giet de aardappeltjes in een vergiet af en schep de warme aardappeltjes met de uitgelekte olijvenplakjes door de dressing. Laat de smaken op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken. Lekker bij allerlei gerechten van de barbecue of uit de grillpan.
- Schep de aardappeltjes warm door de dressing, dan trekt deze er lekker in.
Tip:
Dit gerecht is ook een heerlijke basis voor een zomerse maaltijdsalade. Meng er bijvoorbeeld een blikje tonijn door of plakjes gerookte kip.
Bron Allerhande: Provençaalse aardappelsalade
Ga ik zeker eens proberen!
LikeGeliked door 1 persoon
Jammie!
LikeLike