Renkum … 10,4 km

Ik loop niet zo graag tussen huizen door (een winkelstraat wordt een ander verhaal) en daarom parkeer ik in het centrum van Renkum. Ik hoef nu alleen maar de N225 over te steken om meteen de Jufferswaard in te kunnen lopen. Ben goed aangekleed voor hoog gras maar al snel is het allemaal veel te warm.

Voor verkoeling loop ik onderlangs terug langs de Rijn tot het pad in de rivier verdwijnt en ik noodgedwongen bovenlangs verder moet. Aan het eind kom ik uit bij het Renkumse (voet/fiets)veerpont (Renkum-Heteren) waar net het splinternieuwe elektrische pontje (met zonnepanelen) fluisterstil aan komt varen.

Dan via het fietspad om Parenco heen (best een tegenvallend stuk-zie foto) en dan weer de N225 oversteken richting Renkums Beekdal. De Wageningse uiterwaarden laat ik vandaag voor wat het is … daar loop ik té warm in té hete zon!

En passant neem ik de begraafplaats mee … een hele oude! Begraafplaats “Onder de bomen”. Rond 1860 in gebruik genomen en hij kenmerkt zich door de aanwezigheid van zeer oude graven, waaronder die van prominente Renkumers zoals de schilder van Ingen en de oprichters van de Renkumse papierindustrie. Vind hem prachtig … kan er wel langer rondsjouwen … maar moet verder.

Langs de ijsbaan en dan eindelijk … een bankje … “dank u wel meneer Joop“. Geen koffie .. wel water en verder langs ONO (Oranje Nassau oord) … door een stukje bos en dan is daar “De Ommuurde Tuin” … het verborgen lusthof … met lokale verse seizoensgroenten, -kruiden en -fruit / kruiden- en groenteplantgoed. De voormalige moestuin van Koning Willem III.

En het voelt ook aan als een lustoord … een zacht geroezemoes, overal staan zitjes of alleen een bankje. Je kunt je te goed doen aan verse kruidenthee, verschillende soorten koffie, taart uit eigen oven, hartige quiche en soep. De oogst wordt verkocht in het tuinwinkeltje dat open is van april t/m oktober op woensdag en zaterdag van 10:00-17:00 uur. Ik ga voor een dubbele espresso en een brownie.

Richting Hartenseweg … langs het voormalig zwembad van Koning Willem 3 … loop ik door tot de Bennekomse weg, langs Everswijngoed en aan de overkant langs de Molenbeek weer terug richting Boscafe De Beken.

Dan de laatste kilometers richting de Dorpsstraat waar mij aan het eind mijn beloning te wachten staat … paling!

Een prachtige wandeling … 10.4 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.