Inmiddels de naam ongedoopt naar Mijn Veluwe Zwerfpad. Ik maak zoveel extra kilometers om weer bij een OV-punt te komen dat ik soms van het officiële pad moet afwijken om het in hapklare stappen voor mij te maken. Zo moet ik vandaag 4,5 km extra lopen om bij het treinstation Ede-Wageningen te komen waarvandaan ik terug kan met de trein naar Arnhem om vervolgens weer met de bus in Heelsum te komen.

Voor de formele route moet ik eigenlijk teruglopen naar de golfbaan om etappe 3 naadloos te laten aansluiten op etappe 2 (huis – Oosterbeek) van (eer-)eergisteren … maar dan wordt het iets van ruim 18 km en dat is momenteel nog te veel van het goede.
Dus rechtstreeks naar het Renkums Beekdal … er blijven genoeg kilometers over. Ik woon er toevallig vlak naast, heb er al vaak over verteld en foto’s geplaatst … veel valt er dit keer dan ook niet vertellen.
Maar misschien kan ik het met foto’s goedmaken.

Eerst richting het Informatiecentrum dat een plekje heeft gekregen in de monumentale boerderij van Landgoed de Beken en waar in het achterhuis van de voormalige boerderij ook het gezellige Boscafé de Beken te vinden is. Halverwege kom ik het geel/rode schildje weer tegen en ben ik op de juiste route.
Ideaal om na een wandeling neer te strijken en je te goed te doen aan koffie met appeltaart en slagroom en/of een heerlijke, eenvoudige lunch. Op koude dagen is het prima binnen vertoeven in gezellige, ouderwetse fauteuils rond het brandende open haardvuur. Op zonnige dagen is het terras op het gras favoriet en kunnen kinderen zich vermaken met de tractortjes, de waterplaats en de miniatuurboerderij. Inmiddels hebben ze ook een soort Pipowagen met wat tenten neergezet voor het pannekoeken-gedeelte. De tipi (ingericht voor kleine kinderen) stond er al.


Het geheel is onderdeel van het Landgoed de Beken. Een locatie (“driestroomhuis”) waar mensen met een verstandelijk beperking kunnen wonen en werken.

Ik laat het vandaag voor wat het is en vervolg het pad (langs de klein-dierentuin) door het Renkums Beekdal met het sprengen en bekengebied …

naar Landgoed Quadenoord … bekend van de natuurcamping, beeldentuin, de watermolen en het kamperen in een Yurt (Ger). Alleen loopt het pad daar niet langs (wat ik persoonlijk een gemis vind). In de verte kan ik een paar Yurts zien staan en van een eerdere wandeling weet ik dat ze er inmiddels ook een soort campingrestaurant hebben gecreëerd met vuurkorven en gezellige zitjes … je kunt er onder ander barbecueën (maar dat was vorig jaar).

Het is een groot wandelgebied wat ook wel te zien is aan de vele schildjes van andere wandelingen. Langs het NIVONhuis kom ik de gemeente Ede binnen en zijn het lange paden tot aan de Celtic Fields waat tegenwoordig ook een uitkijkpunt is neergezet …

over Landgoed Rollecate (waar niets bijzonders te zien is) naar het spoor waar het officiële pad stopt. De laatste kilometers zijn uiterst saai. Eigenlijk is het hele pad redelijk saai en moet je het zien (denk ik) als een soort overbruggingspad naar de volgende etappe.

Vanaf het spoor loop ik dus de al eerder vermelde (zeer saaie) kilometers naar het station. Nog maar even uitvogelen waar ik het volgende stuk oppak.

7 gedachtes over “Mijn Veluwe Zwerfpad – 03 … Huis – Ede/Wageningen treinstation – 12,1 KM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.