Coq au vin …

Benodigdheden voor 4 personen:
8 kipkarbonades of ruim 1 kilo kippendij-filet als je liever geen bot hebt
150 g ontbijtspek, in blokjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
250 g champignons (grote in vieren, wat kleinere door de helft)
250 g worteltjes in kleine stukjes (2 cm)
250 g zilveruitjes, uitgelekt
2 takjes tijm of losse tijm naar smaak
125 ml kippenbouillon
375 ml rode wijn
1 kippenbouillonblokje en peper uit de molen.

Slowcooker: Spekblokjes bruin bakken in koekenpan. Op een bord leggen om uit te lekken. Bak de kip aan in het spekvet in de koekenpan en bak op het laatst de knoflook even mee. Als de kipdelen rondom bruin zijn kunnen ze met het ontbijtspek en het achtergebleven vet in de slowcooker. Voeg de champignons, worteltjes, zilveruitjes, bouillonblokje (verkruimeld) en tijm toe, schenk de bouillon en de wijn er over. Sluit af met de deksel en laat 8 uur op “low” garen. Breng de coq au vin eventueel verder op smaak met peper.

Ik voeg geen extra zout toe. Nu kan het zijn dat je in de slowcooker erg veel vocht overhoudt … iets wat je liever niet hebt. Zet dan de laatste 1,5 uur de pan op “high” en laat de deksel er af. Ook kun je er voor kiezen om allesbinder te gebruiken om het wat dikker te krijgen.

Heb je geen slowcooker en wil je het laten pruttelen op het vuur dan ga je op dezelfde manier als bovenstaand te werk alleen moet je dan af en toe kijken of er nog genoeg vocht in de pan zit.

Je kunt het serveren met stokbrood en kruidenboter, gepofte aardappel of krieltjes met groenten, rijst … mogelijkheden genoeg.

Een gedachte over “Coq au vin …

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Studiobenelux.com

De mooiste plaatsen van de Benelux

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven