Leuke Luitjes …

Via een (landelijke??) Leuke Luitjes site kom ik in contact met verschillende mensen. Je meldt je aan, geeft je hobby’s door òf de dingen die je graag samen met iemand anders wil doen. Dan wacht je af òf je onderneemt zelf actie. In mijn geval … ik wacht af … heb me aangemeld voor o.a. wandelen, winkelen, bridgen, terrasje, uit eten, musea, cultuur!

Twee dames melden zich waarvan er eentje na 1 mailcontact niets meer van zich laat horen en de ander absoluut niet op een gelijke lijn zit voor een winkelsessie. Ik ga dan uiteindelijk alleen voor het meest veilige … wandelen en cultuur … winkelen en terrasjes doe ik wel met vriendinnen of alleen.

En dan meldt zich ook een mannelijke “Leuke Lui” (uit de buurt)… vraagt om dames voor de cultuur en mannen om te schaken. Kijk … zo kan je het ook doen. Hij heeft geen zin langer in zijn eentje musea en historische stadjes te bezoeken … en dat is nou ook net mijn reden voor de aanmelding. Het grote voordeel van zo’n contact als dit is dat je volledig jezelf kunt zijn, je wordt nergens op beoordeeld, geen verplichting, geen verwachtingspatroon. Gewoon gezelligheid.

We hebben een leuke kennismakingsmiddag tijdens een tuinconcert (op loopafstand bij mij vandaan) met expositie, kunnen het goed met elkaar vinden … hebben inmiddels een 2e tuinconcert met borrelmiddag en uit eten achter de rug en een hele gezellige dag.

En van de leuke dag kan ik jullie hier laten meegenieten. Hij geeft aan graag het Waterloopbos in Marknesse te willen zien. Een leuke combinatie van wandelen door het bos (3,2 km) en een bezichtiging voor hem. Nu ben en blijf ik nieuwsgierig naar heel veel dus ook zo’n bos intrigeert me … waar is het ooit voor aangelegd, waarom is het verwaarloosd onder het groen verdwenen etc. Wandelen is niet zijn ding … zijn onderbenen ondersteunen hem niet voldoende om er eens stevig de pas in te zetten … maar dat is het leuke van Leuke Luitjes … je doet de dingen samen die je kunt en/of wilt.

Het wordt een rit buiten de snelweg om.

Hij kent het verhaal van mijn lange zomervakanties op camping “De Zanding” in Otterloo dus dat wordt de 1e stop. Al bedenk ik me nu dat het er maar eentje geweest kan zijn in 1960 … ’t jaar er op was La Courtine en het jaar daarvoor het ongeluk van Jan. Mijn enige duidelijke herinnering aan deze vakantie is 4 (van de 6) weken “tent-arrest”omdat ik volgens mijn vader teveel kattenkwaad uithaal … het zingen van Milord (Edith Piaff) op een muziekavond … mijn vader was streng … dat deed een meisje van etc. etc. niet!!! en het stiekem ’s avonds mijn tentje uitsluipen om lol te maken … en dat deed zo’n meisje ook niet!!!

Ik sta verbaasd … herken zelfs de oprijlaan niet die volgens mijn metgezel niets veranderd is. Misschien zanderiger toen en met oude auto’s??? Het enige dat ik herken is het water met iets dat op het eilandje van vroeger lijkt. Stonden er toen alleen tentjes … nu is het een bungalow-paradijs geworden. Niet iets waar ik me thuis zou voelen … ben en blijf toch meer van het basic-gebeuren van een camping. Wel heel leuk het weer gezien te hebben.

Stop 2 is de Outdoor Living Mall in Uddel. Je kijkt je ogen uit. Begint het met wat nog redelijk betaalbare tuinameublementen en barbecues .. het eindigt met combinaties van zwembaden, spa’s, bars en buitenkeukens. En vergeet de blije baby-bubble niet!!! Heel leuk om eens een blik te werpen in het rijk der rijken … want met een paar duizend euro heb je hier nog helemaal niets.

Op naar de zandsculpturen van Garderen. Het is er druk en eerlijk gezegd is er al zoveel te zien … en niet alleen sculpturen maar ook veel tuinideeën … voordat je de kassa doorgaat dat we het verder laten voor wat het is en doorrijden naar onze uiteindelijke bestemming.

Het waterloopbos … een in 2002 aangetroffen leefgebied verborgen onder al het groen dat je maar bedenken kunt. Natuurmonumenten is nu stukje voor stukje bezig het weer toonbaar voor publiek te maken want het heeft absoluut bijgedragen aan Neerlands trots het “Watermanagement”. In het begin moeten ze het doen met de herinneringen van oud-ingenieurs en die blijken van onschatbare waarde.

In het Waterloopbos in Noordoostpolder vind je de schaalmodellen van 35 beroemde waterwerken. Het Waterloopkundig laboratorium deed hier in de jaren ’50 en ’60 allerlei testen. De Deltawerken zijn hier getest, maar ook de havens van Rotterdam, Lagos, IJmuiden, Istanbul en Bangkok.

Er is een korte en een langere wandeling … ook geschikt voor rolstoelgebruikers ( een betonnen looppad met vlonderbruggetjes) … maar wil je iets zien dan moet je toch een bospad in. Op dit moment worden de meeste bijbehorende teksttableaus schoongemaakt … da’s een beetje jammer. Je kunt vanaf augustus a.s. online een rondleiding met één van de oud-ingenieurs boeken en ook zijn er nog een paar plaatsen voor de rondvaart. Ik zou het doen … heel interessant … vind ik!

Al met al een hele leuke dag.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.