Update lekkage … 4

Vrijdag 12 januari:
Bezoek van de huurconsulent verhuurder. Gelukkig is dochter bij me … 2 horen meer dan 1.
Hij begint al met te zeggen dat het zijn manier van werken is om zich van te voren niet in te lezen. Het enige wat hij weet is mijn adres en een lekkage.
“Als hij dan maar wel goed luistert” … denk ik bij mijzelf.
Maar weer opnieuw het hele verhaal met de tijdslijn van de 4 lekkages.
Zijn houding voelt voor mij - mijn gevoel hé – alsof het een klein akkefietje is, dat het iets is waar je niet over moet zeuren en dát voelt voor mij alsof ik me moet verdedigen dat ik de lekkage gemeld heb. Hij zal wel een cursus gevolgd hebben
hoe schrik je iemand af en hoe reduceer je de schade voor jouw bedrijf tot een minimum”.
Na een stevige inspectie van het hele huis met regelmatig hardop denkende wisselende theorieën van zijn kant bij bijvoorbeeld de druppels op de binnenkant van de ramen …
hij: “oh, dat is condens!”
ik: “nee, dat is het opgedroogde regenwater wat van buiten naar binnen stroomt” 

… constateert hij dat het een ingewikkelde lekkage is. GOH … maar wisten we dat al niet!!!

Hij wordt mijn aanspreekpunt … was dit trouwens ook al. Hij heeft een wijk van 7000 woningen onder zich waar de mijne er eentje van is. Een beetje vreemd dat de voorgaande 3 lekkages dan nooit bij hem zijn terechtgekomen … de aanmelding niet, de reparaties niet en het vervolg dus ook niet. Maar hij kijkt wat afkeurend als ik daar iets van zeg.

Volgens hem moet er een stukje buitenmuur afgehaald worden om bij het probleem van de lekkage te komen. … nou dát zeiden de “platte daken” specialisten” ook al. 

Een paar uur later krijg ik een email dat hij de zaak in behandeling neemt en contact op zal nemen met de aannemer. Er zit schot in.
Maandag komt de verzekering thuis de schade opnemen.
De rechtsbijstandverzekering heeft mijn zaak aanvaard maar kan nu nog even niets doen behalve een rapport opmaken … alles verloopt nog volgens het boekje, alleen gaat het allemaal wat traag.

Ik heb er al rekening mee gehouden dat er weer een paar maanden - in 2022 was het 2,5 maand – overheen zullen gaan maar mijn zitgedeelte is gezellig, mijn keuken functioneert en de rest weiger ik te zien.
Mijn humeur is wel ver onder 0 . Krijg verstopneigingen – gordijnen dicht, tv aan en niet naar buiten – en ben dus expres vanmorgen maar boodschappen gaan doen.
Misschien valt er van de week wel sneeuw … daar word ik vanzelf weer vrolijk van.