Update lekkage … 1

Langzaam ontwaak ik uit deze bizarre situatie.
Alexandra is gisteren geweest om me te helpen met het laminaat uit de keuken te trekken – advies van verhuurder en verzekering - zodat het beter kan drogen. Maar ja, drogen doet het niet. Bij elke regenbui komt er weer water naar beneden. 
De hele keuken vrij gemaakt … dus alles van de keuken staat nu in de woonkamer. Ik zal jullie een overzichtsfoto geven … het heeft weinig toevoeging om hier foto’s te plaatsen van alles wat nat geworden is … tot de slowcooker aan toe. Gelukkig had ik voor mijn vertrek alle stekkers uit de stopcontacten gehaald want het loopt langs de muren via stopcontacten naar beneden … ook de gordijnen zijn geruïneerd. Van mijn sfeervolle kersthuisje is weinig over. Alles is vochtig … van pollepel tot bankstel.


Klachtenbrief naar verhuurder gestuurd want dit is lekkage nr 4 als ik de kleinere meetel … wel allemaal op dezelfde plek namelijk het platte dak van de keukenuitbouw. Dat het een constructiefout is van het in 2019 opgeleverde spiksplinternieuwe huis moge duidelijk zijn … lekkages op 31 januari 2019 (oplevering), februari 2022 (duurde 2,5 maand voordat de meubels weer op hun plaats konden, juni 2023 (alles opnieuw geïmpregneerd, december 2023 (met alles wat nog komen gaat).

Heb gelukkig voor als ik geen medewerking krijg een rechtsbijstandverzekering voor o.a. wonen. Verzekering wil bonnen zien etc (die ik natuurlijk niet meer heb maar kan wel online betalingen terugzoeken. Ze betalen echter een percentage uit … bijvoorbeeld een deel van het laminaat maar ik heb een grote open woonkeuken die doorloopt in woonkamer.
De rest van de claim leg ik bij verhuurder c.q. aannemer neer … hopelijk met hulp van de rechtsbijstandverzekering. Dit gaat allemaal weer even duren!!! Ooit noemde ik het mijn droomhuisje .. het lijkt nu meer op een nachtmerrie.

Belt er net één of ander onbekend dakdekkersbedrijf dat meldt dat ze 4 januari komen kijken. Ik kan je nu al zeggen dat deze niets zullen doen omdat de aannemer Plegt Vos hier uiteindelijk overgaat. Dat dakdekkersbedrijf heb ik nl eerder op de stoep gehad en toen gingen ze ook onverrichter zake terug.
Zeg ik nog “maar meneer bij elke regenbui regent het hier binnen” … krijg ik als antwoord “dat is gebruikelijk bij lekkages”.
Sorry … maar dan ben ik met stomheid geslagen en begin ik inmiddels te lachen uit onmacht!.

Wanneer ik aan mijn blog over mijn vakantie – waar ik echt fijne herinneringen aan heb – toekom en wanneer ik er zin in heb, weet ik niet. Weet trouwens ook niet of ik ooit nog wel op vakantie wil in een regenperiode!