Update lekkage … 3

Daar zijn ze … twee kordate mannen van het “in platte daken gespecialiseerde” bedrijf. Deze heb ik nog nooit eerder aan de deur gehad.
Ze schrikken erg van wat ze zien - waar ik best blij van word (een soort bevestiging) – … er ligt weer volop water op de vensterbank dus het komt blijkbaar ook langs de kozijnen naar binnen. Op mijn vraag waarom er niemand van de aannemer komt zegt hij
“pas als ze het niet meer weten, worden wij ingeschakeld”.
Het geeft me hoop.


Voorlopige conclusie. Het slaat door de muur heen. Wat achter de muur zit aan loodflappen en ander vulspul – tegen de binnenmuur aan - is waarschijnlijk niet door getrokken waardoor het water niet naar buiten wordt afgevoerd maar naar binnen. Versieringen aan strips e.d. die aangebracht zijn ter verfraaiing zijn niet gekit … loopt dus ook water door naar binnen. Sommige ventilatiegaten zijn open tot direct op binnenmuur.


Blij met de plassen water in de vensterbank – een bewijs op de foto … nou is er bewijs genoeg zou ik denken. Muur is totaal verzadigd en loost alles richting dak. Dak zelf lekt niet want dat is een metalen plaat … wel alles er omheen.
Noodreparatie heeft hier geen zin. … de reden weet ik even niet meer. Ze vrezen alleen dat ik nog veel meer ellende over me heen zal krijgen en dat ik er wel enige tijd mee zal blijven zitten.
En dit is nu mijn keuken … zo zal ik er voorlopig weer bijzitten.

Er gaat contact opgenomen worden met aannemer voor info bouw. Verder gaat het technisch gezien mijn pet te boven maar ze zijn met me begaan en dat voelt goed.
“Mevrouw, blijven bellen … hou de druk er op” … helaas ben ik daar erg slecht in maar ik ga mijn best doen zodra ik weet wie ik daar mee lastig kan vallen. Ik ben absoluut geen koele kikker en sta dan ook te trillen op mijn benen maar doe mijn best de situatie te accepteren zoals het is.