Update lekkage … 13 (dag 1)

Vanmorgen 07.15 uur.
Ze zijn er – Jos en Joost – en ze gaan in 2 dagen proberen mijn lekkage te verhelpen … 3,5 maand ná constatering!!! Maar aangezien deze mannen er niets aan kunnen doen – die voeren ook alleen maar opdrachten uit – voorzie ik ze van koffie met wat lekkers.
Als het goed is, wordt er om half 8 al een rolsteiger van Boels afgeleverd dus zijn de mannen op tijd. Na heel veel wachten is ie er eindelijk om iets voor negenen. Doodzonde van de tijd … 1,5 uur verloren.

Dit staat


En dit moet nog …


En dan zijn ze een uur verder en gaan ze eerst aan hun ontbijt. De koelboxen zitten vol voor de hele dag.


Een half uur later zijn ze boven bezig, het is koud, het waait hard. Als het harder gaat waaien moeten ze stoppen.


In de tussentijd hou ik me met mijn vloer bezig. Waar en hoe vind ik een klusjesman die de boel binnen repareert. Klusjesmannen die ik bel, hebben geen tijd. Inmiddels wel ontdekt dat het bedrijf waar ik mijn laminaat gekocht heb ook een legservice heeft.
Hebben ze mijn laminaat nog wel?
Maar … wil ik nog wel laminaat?
Het liefst koop ik een groot jute-/sisalkleed dat ook nat mag worden en wat ik vast kan plakken met dubbelzijdig plakband. Met een overgangsprofiel kan ik dan het laminaat in een kleed laten overlopen.

Of haal ik een stukje zeil van 3,5 m op.
Maar vind ik wel zo iemand die dat mooi kan laten aansluiten op het laminaat van het woongedeelte? Veel vertrouwen in het dichten van de lekkage heb ik namelijk niet … net als de verhuurder trouwens die er nog een extern bureau op wil zetten.

Na een gesprek met timmerman Jos ben ik er bijna uit.
“Als ik u was zou ik nog maar even wachten met de vloer. Gooi er maar zo’n sisalkleed in. De lekkage kan ook nog van hoger in de muur terugkomen hé!”. Die heeft er dus ook niet veel vertrouwen in. Deze man heeft me nu al 3 jaar begeleid, voert opdrachten van hogerhand uit en haalt soms ook zijn schouders maar eens op bij weer een beslissing van iemand achter een bureau.
Ik vertrouw hem en gooi mijn plannen om.
Ik moet alleen iemand zien te vinden – de klusjesman die geen tijd heeft – die het laminaat voor mij recht afsnijdt. Óf ik ga op zoek naar een stoffeerder die ook zeil – of iets dat tegen water kan – verkoopt en kan hij het netjes voor elkaar maken.

Ze gaan beginnen met boren. Het gele ding is de boor … een soort 12 gatenboor maar dan wat groter. 2 grote en 2 kleine gaten in de lange muur, 2 wat kleine in de kopse kanten.


En dan is het al weer bijna 3 uur … ze ruimen op. Het is voor hen nog bijna 1,5 uur rijden voor ze thuis zijn en morgenochtend vroeg staan ze er weer.
Dan wordt het plafond in de kamer gedaan. Nieuwe isolatiemateriaal, nieuwe plafond en dan weer achter de stukadoor aan om het plafond en de muren opnieuw te laten spuiten.
Dat duurt nog wel weer even.