Rondje De Leeren Doedel …

De plek van de Leeren Doedel is al sinds 1813 een pleisterplaats langs de Amsterdamse weg voor reizigers om hun paarden te laten drinken en zelf uit te rusten. Ook jachtgezelschappen dronken er graag een borrel en genoten er van een stevige maaltijd na een succesvolle jachtrit op de Veluwe.
Een horecagelegenheid van minstens 200 jaar oud en wordt vermeld als een historisch monument.
Echter … op 1 november a.s. zet, na een ingrijpende verbouwing van 8 maanden, ROADHOUSE Arnhem Bar & Kitchen haar deuren open. En eerlijk gezegd … er is weinig over (denk ik) van het historische monument.

We verheugen ons op een prachtige herfstwandeling en lopen van de parkeerplaats af de sportlaan in. Langs de Edese Golfbaan … waarbij wij ons afvragen waarom een golfbaan in Arnhem deze naam draagt.
Uiteindelijk moeten we de Amsterdamse weg oversteken en dat is best eng ook al is er de waarschuwing het in 2x te doen … je moet niet struikelen!
Aan de overkant schieten we de Maasbergse weg in totdat we bij een prachtige antieke ANWB wegwijzer aankomen. Hij staat op het kruispunt met de Wekeromseweg. Deze oude weg van Arnhem naar Wekerom was een verbindingsweg voor oorlogstroepen. De boeren langs de route werden verplicht deze weg te onderhouden.

En dan … je zult haast zeggen “het is te verwachten” … moeten we op een splitsing een pad naar links nemen. We kunnen geen pad vinden en missen daardoor de Lindelaan, de Beukenlaan en een schaapskooi op Landgoed Westerheide.
Maar niet getreurd … we zijn op bekend terrein, genieten van al het moois … pauwen, herfstkleuren, prachtige hekken voor prachtige villa’s … en lopen door totdat we linksaf de Harderwijkerweg op kunnen.
Een weg die al in 1580 op een kaart van Christiaen Sgroten genoemd wordt en die loopt van Arnhem over Warnsborn via Oud Reemst naar Otterlo.

Nu kunnen we net zolang doorlopen tot we de rode paaltjes-route door het klaphek kunnen oppakken. Tenslotte willen we wel de ruim 6 kilometer op ons conto kunnen bijschrijven.
Bij het klaphek lopen 2 jonge soldaten druk telefonerend iets te zoeken. Wat weten we niet maar als wij ons pad vervolgen zien we een soort speurtochtaanwijzing op een paaltje. Monique komt op het heldere idee dat die jongens dat misschien wel zoeken. Even een gil … en wat zijn ze blij!

Via Landgoed Vijverberg … een prachtig heuvelachtig landgoed met bronnen, vijvers en beekjes ten noorden van Arnhem dat aan alle kanten aan andere landgoederen en natuurgebieden grenst …. waar we ook een huisje passeren met de tekst “Gebedsverhoring” lopen we weer terug naar De Leeren Doedel. Weliswaar is dat kruispunt met stoplichten beveiligd maar als wij oversteken en bijna aan de andere kant zijn beginnen de auto’s al te rijden.

Net nog even gegoogeld op Gebedsverhoring maar wat daar op dat huis mee bedoeld wordt blijft onbekend.

Een prachtige wandeling al was het jammer dat het heiig bleef, het lukte de zon net niet om ons betoverend plaatjes te laten zien en maken. De 6 km gehaald … #helemaalhappy.

2 gedachten over “Rondje De Leeren Doedel …

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.