Het Zuiderzeepadhet ontstaan van de oude Zuiderzee (Almere en Flevo zijn helemaal geen nieuw bedachte namen). De Zuiderzee die door de eeuwen heen zijn stempel heeft gedrukt op de cultuur en economie. Vissersdorpen en stadjes, geur van gerookte paling, vestingen en stoomgemalen die herinneren aan de strijd tegen de zee.

Als tegenhanger van het Veluwe Zwerfpad zal het een hele mooie afwisseling zijn. Ik zal 2 á 3 dagen achter elkaar lopen en dan uiteraard gebruik maken van diverse overnachtingsmogelijkheden … B&B’s, vrienden op de fiets, hotels … ik zie wel wat ik tegenkom..

De afsluitdijk laat ik echt voor wat die is … zelfs met de auto vind ik al dat er nooit een eind aan komt. En waarom het Zuiderzeepad? Gewoon .. vanwege de historische waarde.
Mijn start is wat later in het voorjaar… misschien zelfs begin zomer … in Enkhuizen bij het openluchtmuseum. Een museumdorp dat al jaren geleden mijn hart gestolen heeft … al is het maar vanwege de gerookte vis. Alleen dáár kan ik al een dag doorbrengen … wat voor mij de reden is om er al een dag eerder naar toe te gaan. De volgende ochtend nóg een snel rondje door het museum om er dan de pas in te zetten … mijn officiële start van het Zuiderzeepad.

Bij hem heb ik vaker een visje gehaald …

Mijn bedoeling is om hem ooit helemaal rond te lopen naar de andere kant van de afsluitdijk langs Cornwerd… hopelijk zijn de Kazematten daar eindelijk eens open als ik er ook ben … en Zurich/Ferwoude.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.