Wandelen – Spieroefeningen … zelfs De Duivelsberg wordt een makkie

Wil je ook soepeler heuvels lopen zodat steile beklimmingen als de Duivelsberg (juli 2017) een makkie worden?

Via allerlei verwijzingen van specialisten kom ik uiteindelijk met de zorgvraag van mijn neuroloog voor een beweegprogramma op Papendal terecht. Ik hou niet van sportscholen. Thuisoefeningen hou ik ook nooit vol maar aangezien ik me aan en af moet melden voor mijn workouts ligt er toch een bepaalde druk op. Wekenlang doe ik elke ochtend braaf mijn oefeningen. En het heeft succes … zeker met lopen.

Er zijn veel heuvel(tje)s (stuwwallen) bij mij in de buurt … op en af, klimmen en klauteren, opstapjes … het verbaast me hoe makkelijk ik een paar weken later alles loop. Geen verschil tussen vlak en geaccidenteerd terrein. En dat alleen maar door onderstaande oefeningen. Maar … er is een nadeel … … sinds ik ze doe heb ik last van mijn rug. Na contact met de neuroloog kan ik voor het vervolg naar mijn eigen fysiotherapeut en die heeft de oplossing.

Denk eens aan een stuk vlees met een vetrand dat in de pan krom trekt naar één kant. Zo is het ook met mijn lijf. Te éénzijdige oefeningen (te fanatiek beoefend) en als tegenwicht krijg ik er nu buikspieroefeningen bij … die vind je aan het eind van dit blog. Ik doe alleen de eerste … tot 50 seconden. En ook dat helpt.

Dus … zin in bergen (heuvels) lopen met sterke been- en heupspieren? Probeef het eens!

Bron: Papendal/fysiotherapie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.