Salades voor onderweg …

Nu de wandelingen weer wat langer worden moet ik ook aan de inwendige mens denken. Kan me er vanaf maken met een boterham maar zo’n salade … op een bankje … waar dan ook … geeft je het echte blije picknickgevoel.

Onderstaande recepten zijn in diverse variaties al een paar jaar favoriet.

Zomerse salade met gerookte kip, druiven, cranberries en groene appel
Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoot en peer
Bietensalade met appel, feta en walnoten
Salade met gerookte kip en appel
en een simpele maar erg lekkere
… Coleslaw

En terwijl ik aan het zoeken ben kom ik mijn favoriete Pulled Pork recept tegen met de notitie dat dit koud ook heel geschikt is voor onderweg. . Een hard broodje mee en wat coleslaw … dat wordt een uitgebreide picknick.

Heb het recept maar even uitgeschreven want het is in verhaaltrant online gezet en dat maakt de bereiding lastig.

PULLED PORK

Ingrediënten: Voor 4-6 personen:

Voor het vlees:
1 kilo Schouderkarbonade
200 ml water
75 ml witte wijnazijn
2 theelepels gerookt paprikapoeder
2 uien
5 teentjes knoflook
250 ml barbecuesaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
1 eetlepel Dijonmosterd
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
3 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels cayennepeper

Voor de coleslaw:
150 gram winterwortel geraspt of julienne
300 gram witte of spitskool
2 eetlepels yoghurt
3 eetlepels mayonaise
1 middelgrote rode ui

Voor de saus:
Braadvocht uit de slowcooker
3 volle eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 volle theelepels Dijonmosterd
Ter garnering: 4 handjes rucola

Snijd de ui in stukjes van ongeveer een centimeter groot en hak de knoflook fijn. Leg op de bodem van de slowcooker en verdeel hierover de resterende ingrediënten, behalve het vlees. Kruid met peper en zout en roer goed door.

Leg het vlees in de pan en breng eveneens op smaak met peper en zout. Leg de deksel op de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand gedurende vijf uur.

Pulled pork Slowcooker0001

Maak ondertussen de coleslaw door de kool met de wortel te mengen. Snipper de ui en meng samen met yoghurt en mayonaise door de kool. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Laat tien minuutjes op kamertemperatuur staan.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zeef het vlees en bewaar in de pan van de slowcooker. Breng het braadvocht in een pannetje aan de kook en voeg de bruine suiker en mosterd toe. Laat een derde inkoken of totdat de saus mooi stroperig begint te worden.

Bak de broodjes in de oven gedurende acht à tien minuten. Proef de coleslaw en breng eventueel extra op smaak met yoghurt, mayonaise, peper en zout. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en meng met een paar eetlepels van de saus.

Beleg de broodjes met een laagje rucola, coleslaw en pulled pork. Geniet en eet smakelijk!

6 gedachten over “Salades voor onderweg …

Voeg uw reactie toe

      1. Ik eet zo weinig mogelijk brood ivm de koolhydraten waar ik snel last van krijg en dan is dit een mooie oplossing.

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Studiobenelux.com

De mooiste plaatsen van de Benelux

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven