Renkums Beekdal …

Teruggefloten door de orthopedisch chirurg maak ik met behulp van komoot zoals afgesproken een wandeling tussen de 3 á 4 km. Van huis uit worden het er teveel … dan maar vanaf de parkeerplaats van Boscafe de Beken.

Ben ik eerst nog bang dat het mooiste wel verdwenen zal zijn … niets is minder waar. Één grote witte wereld. Grip feets onder mijn schoenen en gaan. Eerst een stukje naast de beek … de Bennekomseweg oversteken en langs de stuwwal. Zoals afgesproken laat ik het pad omhoog rechts liggen.

Daarna is het alleen maar genieten …

Totdat … er een hek staat … nou blijf ik wel genieten … alleen worden het meer kilometers! Ik loop wel! Iets wat ik achteraf niet betreur … dat zie je iets verder op het filmpje.

Ter nagedachtenis aan de vele papierfabrieken (en wasserijen) die hier waren gevestigd is er een monument gebouwd op restanten van een oude gevel van de papierfabriek en optisch is een productielijn van de papiermachine weergegeven … de oliemolen.

Langs de Hartense weg loopt het pad weer langs de beek terug het bos in … via het kabouterpad komen we uit op de parkeerplaats. Nog even koffie … en vers gebakken krenten/rozijnen Bekenbollen voor thuis.

Ruim 4 km in totaal … toch netjes gedaan.

14 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.