Amsterdamse waterleidingduinen vanuit Zandvoort …

Ik heb al een tijdje een rondwandeling vanaf station Zandvoort in de planning zitten en met dit mooie weer nodigt het natuurlijk wel uit. GPX gedownload, overgezet naar Komoot, de looprichting omgedraaid zodat ik als laatste over het strand loop en we kunnen.
Nog even een blik werpen bij 9292.nl of de tijden en perrons nog steeds kloppen om dan met grote schrik te constateren dat ik vanaf Arnhem CS tot aan Driebergen-Rijsenburg met een snelbus vervoerd zal worden.
Bijtijds (08.15 uur) vertrek ik … óók met een bus … van huis. Moet mijn vrije keuzedag ophalen, mag pas om 08.55 uur inchecken en ik weet niet waar die bussen staan. Maar alles gaat voorspoedig en met dank aan de schoolvakanties kan het handjevol mensen (of is de rest via Nijmegen-Den Bosch gegaan?) met gemak in de bus.
In Driebergen stappen we uit om met een stoptrein (en die stopt dus echt overal!) om kwart voor 11 in Amsterdam aan te komen waar het gelukkig niet meer zo lang wachten is op het boemeltje naar Zandvoort.
Oh ja … en wil je toch even gebruik maken van het toilet op het station .. vergeet je 50 eurocent niet óf … je creditcard. Gelukkig heb ik die laatste bij me.
Tegen kwart voor 12 loop ik begeleid door de stem van Komoot het station uit. Maar … kan ik de hele wandeling wel lopen? Wil voor 16.00 uur weer inchecken om mijn reis gratis te kunnen vervolgen. Het zal krap aan worden. In het andere geval check ik ná 18.30 uur in en ben ik om 11 uur thuis. (daluren hé)

Een weg vol met hotelletjes en pensions, en als ik eindelijk de woonwijk uit ben loop ik langs een hekwerk met daar achter de Amsterdamse Waterleidingduinen. Alleen is het wel de bedoeling dat ik aan de andere kant van het hek kom in plaats van langs een drukke weg te lopen. Opeens valt me op dat Komoot ietwat stil is. De route is compleet verdwenen. Gelukkig heb ik de kaart van te voren goed bekeken en kan ik zelf direct wat punten toevoegen.

En dan ben ik zowaar bij de ingang Zandvoortselaan. Toegang 1,5 euro .. maar dat heb ik er graag voor over. Helaas kan ik niet de wandeling lopen die ik bedacht heb, die snelbus zit me niet lekker … wil toch voor 4 uur terug bij het station zijn en dat red ik niet als ik ook nog een visje wil eten. Maar wat ik loop is de moeite waard … zeker als ik ook nog een groepje in het zonnetje luierende damherten tegenkom. En dan ben ik bij de laatste duinen die me de toegang tot het strand zullen geven. Wel erg hoog.

Moet ik daar echt over heen? Ik zie in de verte mensen lopen .. ook maar die kant op. Zwaar lopen in dat mulle zand … bijna steil omhoog. Diep gebukt en rugzak af kan ik me via het prikkeldraad aan de zijkant omhoogtrekken om dan bovenaan te kunnen genieten van het fantastische uitzicht … De Zee!!!

Eindelijk .. uitwaaien aan zee. Het is nog wel een eindje teruglopen naar die witte toren in de verte. Overal wordt hard gewerkt. Ik heb mijn visje en tegen 3 uur loop ik het station op. De terugreis zal ik jullie besparen want hoe prop je een volle trein in Driebergen in 2 bussen. Tja .. dan krijg je voordringen en over elkaar heen lopen als blijkt dat niet iedereen in de bus past. Een volgende keer wacht ik wel tot de dienstregeling weer in orde is.

Een fantastische wandeling, een aanrader … voor mij zeker in de herhaling op een mooie zomerse dag met een rechtstreekse IC naar Amsterdam … scheelt toch een paar uur. Komoot heeft zich herstelt en ik kan terugkijken naar wat ik gelopen heb … toch nog bijna 12 km.

16 comments

  1. Vorig jaar zou ik hier zijn gaan wandelen maar viel toen van een ladder, maar het gaat er zeker een keer van komen. Zeker als ik Jouw foto’s dan zo zie, en dan ook nog een bezoekje aan het strand lijkt mij heerlijk. Wel vervelend dat het reizen zo tegen zat!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.