Lente-ommetje … 5.14 km … 7111 stappen

Exact 11.00 uur vertrek ik en loop via zoveel mogelijk groen zo gauw mogelijk naar het Renkums beekdal/Boscafé De Beken om mezelf te verwennen met een koffie to go!

Al snel valt het me op hoeveel knoppen er op springen staan … het thema van vandaag wordt dan ook “Lente” … met volop knoppen, bomen, takken, paadjes, beesten, struiken en watertjes.

Bij het Boscafé kijkt een met spijs gevuld koffiebroodje me zó verliefd aan ..ik kan het niet weerstaan. Met een dubbele espresso geniet ik van een heerlijk ontbijtje op de betonnen zandzakken … een privéterrasje.

Van te voren bedacht om vanaf hier via een andere weg terug naar huis te lopen maar mijn benen voelen goed … rug ook … dan maar gewoon verder. Een steen op een hekje … als er niet teveel op mijn pad komen wil ik hem wel meenemen om hem verder te laten zwerven. Straks maar weer vriendjes worden van die site. De boerenbeestenboel wordt uitgebreid … geitjes, een pauw …

Verder met de knoppen-, takken-, bomenloop … via de overkant van het beekdal terug tot aan het voormalige zwembad van Koning Willen III.

De Bosvijver (of Kolk) is rond 1850 gegraven als (heren)zwembad. Aan de zuidkant van het bruggetje stond een kleedhokje en hier was een duikplank. Koning Willem III zwom hier regelmatig.

Na een kleine rustpauze terug over de vernieuwde vlonder. Ziet er heel mooi uit … er zijn strips op aangebracht waardoor je niet meer bang hoeft te zijn om onderuit te gaan. Top. Een aanwinst.

Nog wat knoppen …

Een heerlijk wandeling die absoluut niet doet denken aan … “vijftig kleuren grijs en vijftig kleuren bruin” … dit is waar je het voor doet. Genieten van de natuur.

Uiteindelijk ruim 5 km gelopen … netjes toch!

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.