Van huis uit loop ik via park Heidestein naar de Utrechtseweg waar een groot aanplakbiljet hangt dat mij er aan herinnert dat ik thuis een boekje met de hernieuwde routebeschrijving van deze wandeling van wandelboswachter Ellen Luijks heb liggen. Toch eens een keer iets mee doen. Iets verder ga ik rechtsaf de kerkweg in en als je beneden bent bij het kerkje ben je al bijna Heelsum uit.

Rechtdoor lopen richting het viaduct van de N225 en dan direct rechtsaf De Broekhorst op. Hier kan je kiezen of je het eerste wandelpad naar boven neemt óf dat je iets verder doorloopt naar het 2e dat door het bos loopt en een hele hoek afsnijdt als je zoals ik naar het uitzichtpunt met de picknicktafel naast de galgenheuvel wilt om een kopje koffie te drinken.
Ik kies vandaag voor het pad door het open veld van de eerste afslag dat zelfs een naam blijkt te hebben … het Heterense voetpad! Aan het eind na het passeren van wat andere wandelpaden ga ik bovenop de Noorberg rechtsaf de Fonteinallee op. Iets verder is het een klein stukje naar links van het pad af om bij het uitzichtpunt te genieten van het uitzicht op de Neder-Rijn en mijn koffie.
Ter info … links ga je richting Kasteel Doorwerth en zou je via Landgoed Duno, het dorp Doorwerth en de Wolfhezerheide de wandeling wat langer kunnen maken.

Ik pak de route weer op en kom bij het hek dat toegang geeft tot De Jufferswaard. Een bevroren vlakte, geen vogel te bekennen (denk ik) … alleen wat paarden. Welk jaargetijde je hier ook loopt … het blijft mooi.

En dan heel in de verte zie ik iets wits dat beweegt. Een grote zilverreiger??? Yes!! Toch nog een vogel!! Helaas … zodra hij me in de gaten krijgt (zelfs op een paar honderd meter afstand) smeert hij hem … jammer!

Dan maar weer even tijd voor koffie. Zoveel mogelijk genieten van alles om me heen.

En weer verder … de Rijn.

En dan toch nog een toegift … een blauwe reiger! Maar ook die gaat er vandoor als ik hem op een kleine honderd meter nader.

Het wordt tijd om richting huis te lopen. Ik neem afscheid van de Jufferswaard. Zodra het gaat dooien is het er weer te nat om echt lekker te lopen en zal het dus wel even duren voordat ik terugkom.

Bijna 7 km door een prachtig gebied.

4 gedachtes over “Heelsum – Kerkje, Noordberg, Jufferswaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.