Bijna 14 km …

Ons vroege uurtje Nordic Walking gaat zo snel dat het niet lukt om foto’s te maken … zelfs niet als Bjorn onze fysiotherapeut er niet bij is zoals vanmorgen. Gelukkig heb ik er aan gedacht mijn Fitbit aan te zetten zodat ik nog een kleine indicatie heb van waar we gelopen hebben, hoeveel en hoe snel.

Om kwart voor 10 al weer thuis en ik bedenk dat ik de route nog een keer wil lopen MÈT camera. Meteen een goede mogelijkheid om eens wat hallux valgus oplossingen uit te proberen. Het medical taping gaat goed alleen voorkomt hij geen blaren … dus nog weer verder zoeken naar oplossingen of combinaties maken. Onlangs een Epitact corrigerende sok met spalk gekocht. Heb hem al een paar keer in gewone schoenen uitgeprobeerd … spalk bestaat uit 3 dubbel-gestikte naad met gel er in … heb er niet veel fiducie in maar wie weet. In vorm geknipte “plakwat”over de knobbel heen om hopelijk blaar-vorming te voorkomen en gaan!

Als vaste wandeldagen heb ik dinsdag/donderdag en zaterdag òf zondag ingepland … dus zeker met zo’n strakblauwe lucht is het een eitje om mijn eigen dagprogramma na te komen. En … wie aan wil sluiten is altijd welkom. Direct vanuit huis neem ik weer het wandelpad dat dwars door de wijk loopt en na 1 km ben ik op de plaats (fietsknoopnr 82) waar we ons ook verzamelen voor het Nordic Walking-rondje. Ergens moet ik rechtsaf bij een geel/groen plaatje .. dat heb ik nog onthouden. Het plaatje mis ik uiteindelijk … laat de wandeling maar los en ga mijn eigen route maken.

Het grootste deel loopt over Landgoed Quadenoord dat al zo’n 130 jaar in het bezit is van één familie. Het is een veelzijdig landgoed met diverse functies zoals landbouw, bosbouw, verblijfsrecreatie, een beeldentuin en een manege/pensionstalling. Daarnaast worden er in de villa bedrijfstrainingen en bijeenkomsten gehouden. De weilanden, akkers en bossen vormen een aantrekkelijk decor voor recreatief gebruik. De Renkumse Beek en de sprengen completeren het geheel. De eerste kampeerders kwamen al in 1926. Door de toenemende vraag naar kampeerterreinen is de natuurcamping in de vijftiger jaren uitgegroeid tot wat het nu is. Her en der verscholen in het bos zie je een verdwaald kampeer-item van Tipi tot oude bus, toiletgebouwen en af en toe een hok met een afdak … nee, ben niet gaan kijken wat er in zat! Zal hier nooit durven kamperen … beetje te open .. iedereen kan erbij … niets voor mij!

Er lopen 2 Klompenpaden over het landgoed het Molenbeekse – en het Hartense pad. Van beiden heb ik wel eens een stuk gelopen … soms herken ik ook wel dingen zoals de Brasserie bij de Beeldentuin .. daar hebben we ooit nog onze lunch genuttigd.

Ach … ik kan wel foto’s blijven plaatsen .. het is zò mooi en het bos ruikt zo lekker … maar we gaan verder. Het klaphekje door … Quadenoord uit en een eindje verder het Renkums Beekdal in! Dat natuurgebied ligt ten westen van Renkum … vaker gelopen. Wordt sinds 1983 grotendeels beheerd door Staatsbosbeheer.

En dan zijn we ook weer op vertrouwd grondgebied .. nog even wat meters maken en dan zien we Heelsum al weer opduiken achter de koeien.

Twee wandelingen … bijna 14 km in de benen. Halverwege heb ik de Epitact-sok uitgedaan … was niet meer te houden … veters heel los gemaakt en zonder hulpmiddel de laatste kilometers gelopen. Denk dat dàt 40 euro (incl bezorgkosten) weggegooid geld is .. maar misschien voor mijn andere voet want daar begint zich ook een lichtelijke uitstulping te vertonen. Donderdag wordt het ook weer mooi weer .. dan ga ik mijn voet tapen inclusief een “plakwat” als blaarbescherming … en afwachten. Denk dat ik het Molenbeekse pad ga lopen. Kan daar zo op instappen aan het eind van mijn kruipdoor/sluipdoorroute om Heelsum snel uit te komen. Teenslippers gaan voor de zekerheid mee in de rugzak … daar loop ik prima op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.