
Benodigdheden – 1 persoon:
- 1 biefstuk (150 gram)
- 200 gram bloemkoolrijst
- 100 gram radijs
- 50 gram taugé
- 15 gram tahin
- 10 gram zonnebloempitten
- 10 gram lijnzaad
- 1 tl sojasaus
- 1tl appelazijn
- 1,5 tl paprikapoeder
- 0,25 tl komijn
- knoflookpoeder, zeezout, zwarte peper
- kokosolie extra vierge
Bereiding:
- Bestrooi biefstuk met zeezout en zwarte peper
- Snijd radijs in plakjes
- Maak een dressing van tahin, sojasaus, appelazijn, iets water, knoflookpoeder, zeezout en zwarte peper
- Verhit een lepel kokosolie en bak biefstuk tot hij naar wens gaar is en laat 3 minuten rusten in alufolie
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst, giet goed af, laat wat afkoelen en doe in een kom of diep bord
- Voeg paprikapoeder, komijn, iets zeezout en peper toe, goed doorroeren
- Voeg radijs toe
- Snijd biefstuk in reepjes en voeg toe
- Druppel tahindressing over en garneer met zonnebloempitten en lijnzaad
- Strooi wat koriander of peterselie over het gerecht (optioneel)