Benodigdheden – 1 persoon:

  • 1 biefstuk (150 gram)
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram radijs
  • 50 gram taugé
  • 15 gram tahin
  • 10 gram zonnebloempitten
  • 10 gram lijnzaad
  • 1 tl sojasaus
  • 1tl appelazijn
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 0,25 tl komijn
  • knoflookpoeder, zeezout, zwarte peper
  • kokosolie extra vierge

Bereiding:

  • Bestrooi biefstuk met zeezout en zwarte peper
  • Snijd radijs in plakjes
  • Maak een dressing van tahin, sojasaus, appelazijn, iets water, knoflookpoeder, zeezout en zwarte peper
  • Verhit een lepel kokosolie en bak biefstuk tot hij naar wens gaar is en laat 3 minuten rusten in alufolie
  • Kook ondertussen de bloemkoolrijst, giet goed af, laat wat afkoelen en doe in een kom of diep bord
  • Voeg paprikapoeder, komijn, iets zeezout en peper toe, goed doorroeren
  • Voeg radijs toe
  • Snijd biefstuk in reepjes en voeg toe
  • Druppel tahindressing over en garneer met zonnebloempitten en lijnzaad
  • Strooi wat koriander of peterselie over het gerecht (optioneel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.