Hutspot met klapstuk uit het jaar 1910

Een recept uit het kookboek van mijn grootmoeder uit de “Amsterdamsche Huishoudschool” … uitgave 1910

Was het klapstuk, zet het op met het kokende water en wat zout en laat het gedurende 5 kwartier op een zacht vuur, af en toe kerend, koken.Schil de wortelen, snipper ze, was en voeg ze dan bij het vlees.

Schil de aardappelen en uien, snijd ze in 4e partjes, was ze en voeg ze na een kwartier bij het vlees en de wortelen. Doe er, indien het klapstuk mager is, tegelijk het vet bij en laat alles op een zacht vuur gaar en bijna droog koken (30 tot 35 minuten). Voeg zo nodig wat water toe, maar zorg dat de hutspot niet te vochtig wordt.

Neem er, als alles gaar is, het vlees uit en stamp of roer ’t door elkaar met een houten lepel.

Calvé ’s Mosterdsaus verhoogt de smaak.

N.B. … ik gebruik het liefst iets doorregen rib-/runderlappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.