Muziek

Opgegroeid in een gezin waar alles draait om de klassieke normen en waarden ben ik tot aan mijn middelbare school meer op de hoogte van de de klassieke muziekwerken dan mijn eigentijdse muziek. Met een vader die als violist in diverse symfonieorkesten speelt, een moeder die de meest prachtige etudes ten gehore brengt betekent het een soort van vervloeking om bijvoorbeeld Conny Froboess door het huis te laten schallen. En hoe onschuldig klinkt het me nu in de oren …

Het komt zo ver dat ik jarenlang niets met klassieke muziek te maken wil hebben … heb een overdosis klassiek gehad, zit in die tijd ook nog eens op klassiek ballet, heb pianoles en worstel me op school door klassieke talen.

Mijn oma grijpt in … ze koopt behalve een bikini (dat gold als uitlokkerij) ook een platenspeler met wat plaatjes voor mij … Midi Midinette van Conny Froboess

en Pour moi la vie va commencer van Johnny Hallyday.

Mijn vader ziet vanaf dat moment de teloorgang van zijn dochter aankomen en ik word aan nog strengere banden gelegd maar … hij gaat in 1964 voor langere tijd voor de VN naar het Midden-Oosten. Muzikaal gezien mijn redding … die zomer ga ik helemaal los.

Mijn moeder staat er wat makkelijker in en na zijn vertrek mag ik maandelijks de Muziekparade , de Muziekexpress of de Tuney Tunes kopen. Vanaf dat moment verloopt mijn teenerleven zoals het behoort te lopen … genieten van de eigentijdse muziek. Swingen, Rock ’n Roll, twisten … het kan me niet gek genoeg zijn.

Nog steeds ben ik een fan van de muziek van de jaren ’50-’60-’70-’80. Maar hier wil ik eigenlijk alleen de muziek plaatsen waar ik toen op meezong, op mee deinde en als een verliefde tiener op weg droomde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.