Tuinvingers …

Één van de belangrijkste redenen om weer naar de begane grond te gaan is de tuin … ik mis het tuinieren. Niet dat ik nu verlang naar die lap grond in Ansen … nee gewoon een tuintje waar ik een hortensia in kwijt kan, wat lavendel in kan zetten. éénjarige wilde bloemen kan zaaien en weer zwarte vingers krijg.

En … het is gelukt. Na alle fantastische weerberichten voor het weekend  komt er uiteraard op mijn lijstje van vandaag “tuinieren” te staan. Om 10.00 uur ben ik dan ook al actief in de voortuin van 4 m x 1.60 m … loswoelen met de tuinklauw, onkruid wieden en aanharken. Ik kom even in de problemen met mijn hark en bezem … die willen niet op de stok blijven zitten … Will zijn werk vroeger. Noodkreet  naar dochterlief. Zij helpen mij morgen uit de brand. Iets met voorboren en een schroefje.
Maar hoe nu verder???

Ik wil zo min mogelijk “stenen” tegels … tenslotte help ik Natuurmonumenten met hun wilde bloemenplan.
Gras??? Denk het niet … moet er weer een grasmaaier komen.
Dan alleen maar een border. Weet niet hoe laat de zon in de achtertuin komt maar dan kan ik altijd  een stoel op mijn toegangspad zetten.
Tijdens het googelen (taalkundig: googelen=groene boekje/ googlen = witte boekje) naar tuintegels kom ik terecht bij  de Gamma. Zij hebben een tegel van 1 m x 1 m

Als ik er daar nu eens 2 van koop, dan is toch de tuin op een redelijke manier bedekt om te lopen, ramen zemen, plek voor kliko (weet nog niet wat het handigst is voor of achter) en de beschrijving staat me wel aan.

De vlondertegel hardhout reliëf 100×100 cm is uitermate geschikt voor het aanleggen van een natuurlijk ogend terras. De vlondertegel is zowel 100 centimeter lang als breed en is gemaakt van 14 hardhouten latten. Houd er rekening mee dat hardhout in de loop van de tijd gaat vergrijzen. De tegel heeft een enigszins ruw oppervlak door de in reliëf geschaafde latten, waardoor de tegel bij regenval niet snel glad zal worden. De tegel is onderhoudsarm en heeft een levensduur van 15 jaar.

En dan zou het zoveel bedekken … of moet ik dan toch maar gaan voor 2 x 0.50 m.

Al met al weer vragen genoeg waar ik mijn hoofd over ga buigen. En dan is dit alleen nog maar de voortuin.

6 gedachtes over “Tuinvingers …

 1. Zou ik niet doen,als je die van 1,m bij een 1,m neemt kun je er ook nog een stoel neer zetten.
  En misschien zijn die grote tegels ook iets voor de achtertuin ,met leuke potten

  Liked by 1 persoon

  1. Je zou wel eens gelijk kunnen hebben met 3. Achter wil ik ze niet. Kan me geen voorstelling maken hoe dat staat met die stoeptegels er naast en zoveel plek is er ook niet … kunnen er misschien net 2 … het is al behoorlijk bestraat. Moet eerst een schutting … maar heb de pech dat ik een buurman heb met 2 linkerhanden … hij wist nog geeneens waar hij een schutting kon kopen.

   Like

 2. Ik zij al eens, neem van die bakken die kant en klaar zijn met struiken, er zijn veel verschillende soorten, handig en je zit gelijk vrij, heb je daar al eens naar gekeken, waren vandaag weer in de tuin programma’s.
  Wat die kosten geen idee, maar van die houten schotten zijn ook niet goedkoop denk ik en er veel verschillende houtsoorten, van goedkoop tot duur.
  Best wel moeilijk wat je moet kiezen, succes met er over nadenken.

  Liked by 1 persoon

  1. Ja, ik heb toen ook gekeken. Ze zijn behoorlijk prijzig. Voor 1 mtr breed en 1.80 mtr hoog ca.. 165 euro en ik heb ca 3 mtr nodig. Wil een gewone schutting waar ik wat leuke dingen aan kan hangen … zoals mijn mooie buitenspiegel met deurtjes, mijn lavendelposter op linnen. Dus nog even nadenken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.